Arif Çayır: Ilgaz'a üniversite gelmezse belediye binasında kendimi yakarım!

Arif Çayır: Ilgaz'a üniversite gelmezse belediye binasında kendimi yakarım!

Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, adeta kangren haline dönüşen 'Ilgaz'a üniversite'nin geliş serüveninde yaşananların canına tak ettiğini ifade etti.

Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne bağlı olarak Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu açılması projesinde yaşanan sorunların bir türlü ortadan kalkmaması karşısında adeta çaresiz kaldığını ifade etti.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye konuşan Başkan Çayır "Türk insanının daha ilkokul çağındayken Ilgaz'la tanıştığını bilirken, böylesine bir ilçeyi eğitim fırsatlarından yoksun bırakmak benim vicdanımı sızlatıyor" dedi.

Son beş yıldır Ilgaz halkının ilçeye üniversite gelmesi konusunda yaptığı fedakarlıkların tükenme noktasına geldiğine işaret eden Başkan Çayır "Ilgazlı bu konuda yapması gerekeni fazlasıyla yerine getirdi. Sıra şimdi YÖK'te. Sayın Rektörümüzün verdiği son bilgiye göre YÖK'ün yapacağı ilk toplantıda ilk yıl ders programı ile birlikte eğitim-öğretim kadrosunun da hazır olduğu Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nun onayının çıkmasını bekliyoruz. Bu konuda herhangi bir tereddüdümüz yok" dedi. 

ŞAYET ONAY ÇIKMAZSA KENDİMİ BELEDİYE BİNASINDA YAKARIM!
Ilgaz'la ilgili yılların birikimi olan sayısız sorunun bulunduğuna dikkat çeken Başkan Çayır "İlçemizde belediyecilik anlamında saymakla bitmeyecek kadar sorunu mevcut. Ancak 'eğitim' günümüzde ötelenecek ve de 'olmazsa da olur' düşüncesine girilecek bir konu değil. Bu yüzden YÖK'ten çıkacak kararı merakla beklemekteyim. Şayet olumsuz bir karar çıkarsa, şunu bilin ki Belediye binasında üzerime benzin dökerek kendimi yakacağım. Bunun da bilinmesini istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler