Arsenikli su dosyası Bakanın elinde

"Arsenikli su" dosyası Bakan'ın elinde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 2 tesisin açılışı ve 9 tesisin de temel atma törenini gerçekleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı'da 2 tesisin açılışı ve 9 tesisin de temel atma törenini gerçekleştirirken Kurşunlu'nun "arsenikli su" dosyası da kendisine ulaştırıldı.

Çankırı Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonunda gerçekleşen törene Bakan Veysel Eroğlu ile birlikte DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Çankırı Milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ve Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Veysel Eroğlu yaptığı konuşmada, "Biz buraya heybesi boş gelmedik. Eskiden bir yerden bir yere giderken hediye olarak komşuya bir şeyler götürüldü biz de yatırım haberi getirdik" dedi.

Eroğlu, "Bu gün burada 2 tesisin açılışı ve 9 tesisisin de temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Türkiye nerden nereye geldi. Eskiden IMF'den borç alırken bu gün borç almıyoruz. IMF'e az bir borcumuz var onu da istediğimiz zaman ödeyecek paramız var." dedi.

KOYUNBABA 31 ARALIK 2013'DE BİTİRİLECEK

bakan-eroglu-cankiri-acilis-resim-03.jpg

Kızılırmak ve Şabanözü ilçelerimize canlı yayınla bağlanarak Koyunbaba Barajı ve Hamzalı Barajı temelleri atıldı. Bitiş süreleri Bakan Eroğlu’nun müteahhitlerle pazarlığı sonrasında öne çekildi. Koyunbaba Barajının 31 Aralık 2013 saat 13.13’de, Hamzalı Barajının’da 15 Aralık 2014 tarihinde bitirileceğinin sözü alındı.

Sözlerini “22 Ekim’de Çankırı’ya geldiğim de bir söz vermiştim ve bugün verdiğim bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum” diyen Bakan Eroğlu, “Esasen buraya her gelişimizde heybemiz dolu olarak geliyoruz. Heybemiz dolu. Yatırımlarla geliyoruz ve bu yatırımlar küçük yatırımlar değil. Bugün temelini atacağımız Hamzalı, Koyunbaba ve diğer tesisler ile beraber temelini atacağımız yatırımların bedeli KDV hariç 126 milyon lira. İnşallah kısa zamanda gerçekleşecek. Belediye ve Özel İdare’nin bütçesinin 4 katı kadar bir yatırımı Orman ve Su İşleri Bakanlığı gerçekleştiriyor. Çankırı Çankırı olalı böyle bir yatırım gördü mü? Daha iyilerini de gerçekleştireceğiz, Çankırı insanı her şeyin en iyisine layıktır” şeklinde sürdürdü.

22 Ekim 2011 tarihindeki Çankırı ziyaretinde gündeme gelen Ahlat Bal Ormanı konusuna da değinen Bakan Eroğlu, “22 Ekim’deki ziyaretimizde Ahlat köyüne gittiğimizde buraya bal ormanı kuralım dedik. Orda organik ballar üretilecek ve Çankırı’nın Ahlat balları dünyaya satılacak” dedi. Konuşmasının devamında Bakan Eroğlu, "Biz büyük bir milletiz. Şanlı bir tarihimiz var. Dünya ekonomisinde 16. sırada olmak bizleri tatmin etmiyor. 2023 yılından yani Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında çalışarak dünyadaki10 büyük ekonomi arasına olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonundan canlı bağlantı ile Kızılırmak ve Şabanözü ilçelileri ile  2 tesisin açılışı ve 9 tesisin ise temel atma işlemi gerçekleştirildi. Yapılan törenin ardından Veysel Eroğlu ve beraberindekiler Kurşunlu ilçesine hareket geçtiler.

"SU DOSYASI" BAKAN EROĞLU'NA VERİLDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu AK Parti Kurşunlu İlçe teşkilatı kongresine katıldı. İlçeden ayrılırken vatandaşlar ve Belediye Başkanı ibrahim Doğu Bakan Eroğlu'nu Kurşunlu ilçesinin sorunları ile ilgili bir dosya verdi. Bakan Eroğlu "Ben su bakanıyım. Suyla ilgili bir talebiniz var ise karşılamaya hazırım" deyince Belediye Başkanı Doğu "Sayın Bakanım, ilçemizde kullanıma sunulan mevcut suyumuz yüzde 30 ila 60 arasında arsenik ihtiva ediyor. Çözüm istiyoruz" dedi.

Ak Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin Başkan Doğu'nun bu talebi üzerine "Sayın Bakanım, Çerkeş, Atkaracalar, Kurşunlu ve Ilgaz'ın su ihtiyacı bölgemizdeki Akhasan Barajından karşılanacak" diyerek yaşanan sorunun çözüm aşamasında olduğunu bildirdi.

İlçe sakinleri ve Belediye Başkanı İbrahim Doğu, ilçeye giriş çıkışın önemli bir problem olduğunu belirtince Bakan Eroğlu "Karayolları Bölge müdürümüz burada. Eski Karayolları Genel Müdürü arkadaşımız da bu ilçenin evladıymış. Otursunlar, incelesinler ve yaşanan sorunu çözecek formülü üretsinler" diyerek Sivricek beldesine geçti. Burada bir cami açılışına katılan Bakan Eroğlu beraberindekilerle birlikte Söğütsen Seramik'e ait fabrikayı ziyaret ederek burada fabrika hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Eroğlu daha sonra Çorum'a hareket etmek üzere Çankırı'dan ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler