Bakan Çelik AYTAÇ işçisini dinledi ve...

Bakan Çelik AYTAÇ işçisini dinledi ve...

AYTAÇ - Çerkeş işletmesinde iş bırakma eylemini sürdüren işçilerin temsilcileri Bakan Faruk Çelik ile biraraya geldi.

AYTAÇ - Çerkeş tesislerinde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemlerini sürdüren yaklaşık 650 işçinin temsilcileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile makamında biraraya geldiler.

Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz, Çorum milletvekili Salim Uslu ve Özgıda-İş Sendikası yetkilileri ile işçi temsilcilerini makamında kabul eden Bakan Çelik, işçi temsilcilerinin yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrasında Bakan Çelik işçi temsilcilerine dönerek "Yaşadıklarınızdan bugüne kadar haberim olmadı. Bölge milletvekillerinin hazırladıkları dosya çerçevesinde sizlerin mağduriyetini öğrendim. Şimdi sizler çalıştığınız işyerine dönerek eyleminize devam ediniz. Ben de başta işveren olmak üzere görüşmem gereken kişilerle görüşerek sıkıntılarınızın ortadan kaldırılması yönünde üzerime düşeni yapacağım" diyerek işçilere düşüncelerini aktardı. Bakan Çelik daha sonra işçi temsilcileri, sendika yetkilileri ve milletvekillerine Bakanlık'ta öğle yemeği ikram etti.

bakancelik-aytaccalisanlari-sozcu-resim-07.jpg

BAKAN ÇELİK'İN DURSUN UYAR İLE GÖRÜŞMESİ BEKLENİYOR
Edinilen bilgilere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in işçi temsilcileriyle yaptığı görüşmede elde ettiği bilgilerle birlikte YİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ile görüşeceği bu yaşanan sıkıntılı durumun çözümü yolunda nelerin yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunacağı aktarıldı.

İŞÇİ ALACAKLARI YAKLAŞIK 6 MİLYON TL.
Sözcü18 Haber Merkezi'nin AYTAÇ Çerkeş tesislerinde iş bırakma eylemini sürdüren yaklaşık 650 işçinin işverenden alacaklarıyla ilgili yaptığı araştırmada, işverenin maaş ve kıdem  tazminatları olmak üzere çalışanlara yaklaşık 6 milyon TL dolayında borçlu olduğu öğrenildi.

İşveren konumundaki YİMPAŞ Holding'in böylesi bir rakamı bugünkü şartlarda ödemesinin mümkün olmadığı öğrenilirken; tesislerin 'beyaz et' bölümüne sektörün önde gelen firmalarından BeyPiliç'in talip olduğu ve yapılan ikili görüşmelerde önemli mesafeler alındığı da gelen bilgiler arasında.

BEYPİLİÇ'DEN AÇIKLAMA
Haberimizde yer alan "tesislerin 'beyaz et' bölümüne sektörün önde gelen firmalarından BeyPiliç'in talip olduğu ve yapılan ikili görüşmelerde önemli mesafeler alındığı da gelen bilgiler arasında." şeklindeki bilgiye BEYPİLİÇ'den kısa bir açıklama geldi.

Açıklama şöyle:

"Haberinizde BeyPiliç ile ilgili yer alan bilgilerin gerçeklik payı bulunmamaktadır. Firmamız ve Yimpaş holding arasında herhangi bir görüşme gerçekleşmemiş olup bu tarz bir düşünceye de girilmemiştir."

 
Konuyu bilgilerinize sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler