Bakan Yıldırım Çankırı standında

Bakan Yıldırım Çankırı standında

8 Eylül'de 80. yılını gerçekleştiren İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki Çankırı standı büyük ilgi görüyor.

80. yılını kutlayan İzmir Enternasyonal Fuarı, 8 Eylül tarihi itibari ile start aldı ve18 Eylül’e kadar açık kalacak.

Bu yıl fuara katılan yerli ve yabancı firmalar ile birlikte İzmir Çankırılılar Derneği de “Ege’nin incisi İzmir’de Çankırı İzleri” başlıklı tanıtım standı ile daha ilk günden ilgi odağı olmayı başardı.

STAND'DAN GÖRÜNTÜLER İÇİN - TIKLA

Fuarın açılışını gerçekleştiren Ulaştırma Bakanı ve İzmir milletvekili Binali Yıldırım başta olmak üzere milletvekili Nesrin Ulema Çankırı standını ziyaret ederek Dernek Başkanı ve Sözcü18 yazı ailesinin güçlü kalemi İbrahim Zencirci’den “İzmir’deki Çankırı izleri” ile ilgili bilgiler aldı.

İBRAHİM ZENCİRCİ: FARKLI BİR ÇALIŞMA İLE
ÜLKE İNSANININ KARŞISINDAYIZ

80. yılını kutlayan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda İzmir Çankırılılar Derneği Hol 2 No: 2128’de yer alan tanıtım standı ile ilgili olarak bilgi veren Başkan Zencirci “Dernek olarak İzmir Enternasyonal Fuarı’nda üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu çalışmamızda farklı bir yol izleme ihtiyacı hissettik. Cumhuriyet tarihinde İzmir’de görev yapan Çankırılı değerlerimizle birlikte kent yaşamında iz bırakmış isimlerimiz ve yine bu kentte Çankırı adını almış cadde ve sokakların tarihi sürecini fuar ziyaretçilerine hatırlatmak istedik.” derken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın standı ziyaretinde yaşanılanlara da değindi. İbrahim Zencirci sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Bakan bizlere karşı tahminimden fazla ilgiliydi. Sohbetimiz sırasında Çankırı adına detaylı bilgilere sahip olduğunu gördüm. İzmir’deki Çankırı izlerini kendisine aktardığımda, ‘Bundan sonraki tanıtım standınızda sayın milletvekilimiz Nesrin Ulema’yı da listeye eklersiniz’ diyerek ince espri kokan bir uyarıda bulundu. Sayın Bakan ve milletvekilimizin standımızı gezerek yakın ilgi göstermesi bizleri fazlasıyla memnun etti. 18 Eylül’e kadar açık kalacak olan tanıtım standımızı başta Çankırı Valimiz Vahdettin Özcan olmak üzere Çankırı milletvekillerimizin de ziyaret etmesini bekliyoruz.”

GELECEK YIL ONUR KONUĞU İL NEDEN ÇANKIRI OLMASIN

Edinilen bilgilere göre fuar organizasyonu  tarafından her yıl bir ülke ve bir il “onur konuğu” olarak  fuarda yer alıyor. Başkan Zencirci “Bu yıl fuarın onur konuğu Denizli oldu. Gelecek yıl onur konuğu olarak davet edilecek ilin Çankırı olması en büyük arzumdur. Bunun gerçekleşmesi için sayın valimiz Özcan’dan ve milletvekillerimizden destek istiyorum” dedi.

EGE'NİN İNCİSİ İZMİR'DE ÇANKIRI İZLERİ'NDE KİMLER VAR?

Milli Mücadeleye yazılarıyla destek veren, Yunan işgal kuvvetlerinin başına 10 bin Drahmi ödül koyduğu Ahmet Talat Onay, Kemeraltı Kızlarağası yanında belgelerinde "Çankırılı Sokağı" olarak geçen ancak bugünkü adı "906 Sokak" olan bölge, İzmir'de valilik yapan Nevzat Ayaz ve Erol Çakır, İzmir sivil toplum kuruluşlarının duayen ismi olmakla beraber, soyadını Korgun ilçesi Maruf köyünden alan Sancar Maruflu, İzmir'de ilk ve tek radyo müzesi olan ve Çankırı'da "Radyocu Ferit" olarak bilinen Ferit Akalın ile birlikte yine İzmir'de uzun yıllar gazetecilik yapan mesleğin duayenlerinden Zeynel Kozanoğlu ile ilgili birer köşe bulunmakta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler