Bakımlı olmanın faydaları

Bakımlı olmanın faydaları

Bakımlı bir insan olabilmek en başta iyi bir giyim ve kendine bakmaktan geçiyor.

Her insan bakımlı olmak ister. Günümüzde erkeklerde en az bayanlar kadar artık bakımlılar. Kendilerine çok özen gösteren erkekler artık her konuda kendilerine bakıyorlar. Erkekler de artık birbirinden farklı kremler kullanıyorlar. Bayanların kullandıkları kremler çok daha fazla ve çeşitli olsa da artık erkeklerde bakım kremleri kullanmaya ve kendisine bakmaya başladı.

Bakımlı bir insan olabilmek en başta iyi bir giyim ve kendine bakmaktan geçiyor. Kendine bakan bir erkek her zaman üstüne ve giyiminine özen gösteren, özellikle saçları da düzgün olmalıdır. Bu anlamda saç bakımı ve görünüş erkekler için çok büyük önem kazanıyor. Hem özgüvenleri hem de çevre ile olan ilişkileri açısından saçlarına bakım yapması ve koruyucu önlemler almaları giderek kaçınılmaz oluyor. Zaten iş ve sosyal hayatta genel gidişata bakıldığında da artık bu durum kolaylıkla gözleniyor. Önceden erkekler hemen hemen herkese uygulanan benzeri tip saç kesimi yaptırmaktayken, bugün sadece saç kesimi değil, saç bakımının da yapıldığı erkek kuaförlerine gitmeyi tercih ediyorlar. Hatta kendi cilt ve saç yapılarına uygun ürünler kullanılmasını talep ediyorlar. 
 
Hiç şüphesiz ki bakımlı olan, kendine özen gösteren erkekler toplumsal yaşamın hemen her alanında kendilerini daha iyi ifade ediyorlar, daha nitelikli diyaloglar yaşıyorlar ve daha mutlu oluyorlar. Erkeğin bakımlı olması onun iş görüşmelerinden iş hayatına, sosyal yaşamdan özel hayata kadar her alanda rakiplerinden bir adım önde olmasını sağlıyor.
 
Gerek kadınlar gerek erkekler, dış görünümleri ile ilgili değişikliklere cilt ve saç bakımı ile başlıyorlar. Vücut losyonu ve benzeri bakım kremleri kullanıyorlar. Kadınlar bu konuda daha bilinçli. Erkekler ise hem erkek kozmetik sektörünün yeni gelişmeye başlaması hem de bu ürünler hakkında az bilgi sahibi olmaları nedeniyle bakımlı olmanın daha zor bir süreç olduğunu düşünüyorlar.
 
Bakımlı olabilmek bunlar ve benzeri ürünleri kullanmaktan geçiyor. Çünkü bakımlı olabilen bir insan günlük hayatında da yukarıda bahsettiğimiz gibi çok daha pozitif oluyor. Pozitif olan bir insanın günlük hayatta başarısı daha yüksek oluyor. Çünkü o günün pozitifliği insanın kendisine yansıyor eğer insan kenidini beğenirse o gün mutlu oluyor ve insanlar da daha rahat, daha güzel iletşim kurabiliyor. Bu da günlük hayatımızı olumlu yönde etkiliyor.
 
Bu ürünleri alırken çeşitlerine göre ve ihtiyacımıza göre almalıyız. Örneğin belli bir ürünün vücudumuz ve bakımımız içim birkaç ürünü varsa aynı üründen almamız bizim için daha iyi olacatır. Hem aynı ürün olduğu için ekonomik bakımdan bir indirim alma ihtimalimiz artacaktır. Hem de aynı ürünü kullandığımız için bunun etkisi büyük ihtimal daha iyi göreceksiniz. Mesela bayanlar için tek tek makyaj ürünleri alacaklarına Victoria Secret makyaj seti almaları çok daha karlı olacaktır. Aynı zamanda da yüzlerinde aynı markanın ürünün kullanacakları için makyajın etkisi artacak ve kendini daha iyi gösterecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler