Başkan Dinç hopladı!

Başkan Dinç hopladı!

Mimarlar Odası'nın talebi Başkan Dinç'in tepkisine neden oldu.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ''Bu yapı burada yıllardır var. Biz belediye olarak 4 yıldır burayı nasıl güzelleştirebiliriz diye çalışıyoruz ve konuyla ilgili Seçil Hanımın da görüşünü sorduk. O zaman bir görüş belirtmediler ve şimdi durduk yere bu tescil işini çıkarttılar. 4 yıldır aklınız neredeydi” diye konuştu.

Düzenlediği basın toplantısında Cer Atölyesi’nin bulunduğu alanla ilgili rekreasyon ve yeşil alan projelerini açıklayan Başkan Dinç, Çankırı Mimarlar Odası Temsilcisi Seçil Çivitcioğlu’nun belediye projelerini engellemeye kalktığını savundu. Cer Atölyesi’nin önemli bir sanayi birası olduğunu söyleyen Çivitcioğlu’na yanıt veren Başkan Dinç, “ Burada bulunun 3 parça betonun tarihi hiçbir değeri yok. Biz bu alana yaklaşık 45 trilyonluk bir proje inşa etmeyi hedefledik ve 4 yıldır mesaimizin % 25’ini bu konuya ayırdık. Bu alan 4 yıl öncesinde tarihi değildi de şimdi mi tarihi oldu? Tescil konusunda Karatekin Üniversitesi de bir rapor tuttu. Üniversitenin raporunda alanın tescil edilmesine gerek yok deniliyor” ifadelerini kullandı.

33 dönümlük alana Türkiye’ye örnek olacak bir park inşa edeceklerini anlatan Başkan Dinç, Çankırı Mimarlar Odası Temsilcisi Mimar Seçil Çivitcioğlu’nun art niyetli davrandığını kaydetti.

Dinç, “Biz 4 yıl önce proje çalışmalarına başlarken Seçil Hanıma görüşü sorduğumuzda, burası tescil edilsin dese, o zaman iyi niyetli derdik. Biz şimdi resmi işlemlerimizi tamamlayıp, ihaleye çıkma aşamasında bunların yapılması enteresandır.” ifadelerini kullandı.

Belediye projelerini hiç kimsenin engelleyemeyeceğini dile getiren Başkan Dinç, “Ben bu saatten sonra asla Seçil Hanım’la görüşmem. O artık benim muhatabım değil. Allah bana ömür verdiği müddetçe kimse hizmetlerimizi engelleyemeyecek. Bu geçmişte de böyleydi, gelecekte de böyle olacak” diye konuştu.

Belediye başkanlığı süresince kültürel ve tarihi değerlere olabildiğince sahip çıktığını anlatan Başkan Dinç, gazetecilere Cer Atölyesi’nin bulunduğu alanı gezdirdi.

Alanın mezbelelik halde bulunduğunu aktaran Dinç, “Mimarlar Odası madem bu kadar tarihi değerlerimizi düşünüyor, tarihi bir binayı korusun ve güçlendirsin bizde onlara destek olalım. 3 parça betonun tarihi değeri mi olur” şeklinde konuştu.

Mimar Çivitcioğlu’nun AKP İl Başkanı Salim Çivitcioğlu’nun eşi olduğunun hatırlatılması üzerine Dinç, “Olaylar gördüğünüz gibi. Konuyla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Bunların yorumunu kamuoyuna bırakıyorum” diye konuştu. (Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler