BDPli Sırrı Sakık ezberleri bozdu!

BDP'li Sırrı Sakık ezberleri bozdu!

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BUGÜN gazetesinden Seda Şimşek'e gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu.

Sırrı Sakık, BDP Muş Milletvekili. Daha önce defalarca devletle PKK arasında süren görüşmelerde rol alan bir isim. Daha çok yeni, Eylül’de oğlu Sidar’ı kaybetti. Acısı çok taze. İmralı görüşmelerinin artık bu ülkede evlat acısını bitirecek bir sonla sonuçlanmasını umut ediyor.

Sakık; Bugün gazetesinden Seda Şimşek'e verdiği ropörtajda "PKK silah bırakmadan bu mümkün mü?" sorusunu bakın nasıl yanıtladı:
 
KİM SAVAŞ İSTİYORSA ALSIN ÇOCUĞUNU
GİTSİN KENDİSİ SAVAŞSIN!
 
"Önemli olan silahların toprağa gömülmesi değil, kinin, nefretin bedenlerden arınıp toprağa gömülmesidir. Yıllardır biriken kini, nefreti toprağa gömebiliriz. Roboskili anneler, askerler trafik kazası geçirdiğinde, orada ortak duygularımızın ne kadar çok olduğunu bize gösterdi. Bizim, kan, gen bağının ötesinde böyle bir duygu bağımız var, kader bağımız var.
 
Artık yeter, bu savaşı artık istemiyoruz. Kim savaş istiyorsa alsın çocuğunu gitsin kendisi savaşsın. Barışı isteyenlere, barış cephesine karşı düşmanlık besleyenler, saldıranlar artık bizim çocuklarımız üzerinden siyaset yapmasın. Savaşı çok seviyorsanız siz ve çocuklarınız gidin savaşın.
 
Biz, Türkler ve Kürtler artık çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Savaşı tetikleyenler, barışa karşı olanlar istiyorlarsa hodri meydan, silahlar da var, dağlar da var, gidip savaşsınlar."
 
 
BUGÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler