Belediye Meclisince şantiye suyuna indirim!

Belediye Meclisi'nce şantiye suyuna indirim!

Çankırı Belediyesinin almış olduğu son meclis kararına göre, bundan böyle şantiye suyunun metrekübü 4.20 tl yerine 3 tl olarak hesaplanacak.

Çankırı Beledisi Meclis toplantısında alınan karara göre, şantiye suyunun metreküpü 4.20 tl'den 3 tl'ye indirildi.

Belediye Meclisinin 5 Ocak 2011 tarihli toplantısında görüşülerek kabul edilen yeni uygulamaya göre, bundan böyle başta müteahhitler olmak üzere şantiye suyu kullanıcıları kontörlü sayaç takmaları şartıyla kullandıkların suyun metrekübüne 3 tl ödeyecekler.

FİYAT İNDİRİMİNİN ACI GEREKÇELE
Belediye Meclisinden geçen kararın gerekçesi için araştırma yapan Sözcü18 haber merkezi ilginç ve ürkütücü bilgilere ulaştı.

Belediye Meclisinin böylesi bir karar almasının altında yatan en önemli neden, Çankırı Merkez'de kooperatifler aracılığı ve müteahhitler tarafından yapılan yeni apartman dairelerinde oturanların sayısında hızlı bir artış görülse de, bugün o konutların önemli bir kısmının hala "iskan ruhsatı" alamamış olması.

Çankırı'da tamamlanan birçok konut, gerek müteahhit gerekse kooperatif aracılığıyla belediyeye yapmış olduğu ilk müracaatta belirttiği proje ile, inşaatın tamamlanması sonrasında ortaya çıkan bina arasındaki büyük farklılıklar, çeşitli kademelerde ihtilaflara ve "iskan ruhsatı" konusunda yaşanması gereken sürecin uzamasına neden olmuş!

DAİRESİNİ ALMIŞ AMA ORTADA MÜTEAHHİT YOK!
Bugün Çankırı Merkez'de vatandaşın aldığı daire ile ilgili yaşanan yasal sıkıntıların önemli bir bölümü binayı yapan müteahhitten kaynaklanmakta.

Hal böyle olunca, parasını ödeyerek satın aldığı dairesine "iskan ruhsatı" olmadığı için elektrik ve su aboneliğini gerçekleştiremeyen birçok vatanndaş, kullandığı elektrik ve su için de "şantiye" faturası ödemekte. Yaşanan sıkıntı ve şikayetlerin artması üzerine harekete geçen Çankırı Belediyesi ilk etapta vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı "şantiye suyu" fiyatını 4.20 tl'den 3 tl'ye indirmekte buldu.

Şimdi diyeceksiniz ki; bu karardan vatandaş kadar halen inşaat yapan ve önümüzdeki günlerde inşaat yapacak olan müteahhitler de faydalanacak!

Özellikle de Çankırı'da inşaat sektörünü elinde bulunduran önemli müteahhitler bu karardan oldukça büyük karlar sağlayacaklar. Ve daha önceden yapmış oldukları projelerdeki "kaçak" tadilatların karşılığında sağladıkları ek kazançlar yetmiyormuşcasına, bir de halen yaptıkları ve yarın yapacakları inşaatlar için de muhasebe kayıtlarında şimdiden kâr hanelerini kabartmaya başladılar bile...

BELEDİYE YÖNETİMİ, ACZİYET İÇİNDE OLUNCA
Bütün bu yaşanılan olaylar aslında Çankırı Belediyesi yönetiminin hangi acziyetler içerisinde olduğunun en büyük göstergesi.

Belediye olarak yapması gereken denetimleri zamanında yapmayan, ahbap çavuş ilişkileri içerisinde bir belediyecilik anlayışını her geçen gün Çankırı'ya yerleştiren mevcut yönetim, içinde bulunduğu borç batağına karşın, şantiye suyunun metreküp fiyatını yaklaşık yüzde 30'lar seviyesinde geriye çekebilmekte!

Belediye Meclisinde alınan karar, yani "namuslu vatandaşın kesesinden yaptığı yiğitlik" Çankırı Belediyesi yönetiminin ne ilk ne de son icraati olacaktır...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler