Beşir Atalay: 9 kişi öldü

Beşir Atalay: 9 kişi öldü

Beşir Atalay: Patlamada 9 kişi öldü, 4'ü ağır 17 yaralı var

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, dün Gaziantep'te meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 9 olduğunu açıkladı. Atalay, son olarak 12 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti. 

Van Valiliği'nde olayla ilgili açıklamada bulunan Atalay, terörist saldırıda 17 kişinin de yaralandığını, bunlardan 4'ünün yoğun bakımda olduğunu ifade etti. Bayramın ikinci günü, kalabalık bir caddede patlamanın meydana geldiğini hatırlatan Atalay, terörün kanlı yüzünün bir kez daha görüldüğünü kaydetti. 
 
BOMBA YÜKLÜ ARAÇ OLAY YERİNE ÇEKİCİYLE GETİRİLMİŞ 
 
Olayda kullanılan çalıntı aracın, şehir dışından çekici ile getirildiğini açıklayan Atalay, Citroen tipi lüks bir araca yüklendiği öğrenilen bombanın, tahrip gücü yüksek bir patlayıcı olduğunu belirtti. Atalay, "Araç, dün Gaziantep'e çekici ile giriş yapıyor ve patlamadan 4 dakika önce de olay yerine indiriliyor. Aracın nereden çalındığı, hangi plakayla geldiği, hepsi bilgi olarak belirlendi. Yarın cenazeler kaldırılacak. Yarın Başbakan da cenaze için burada olacak." açıklamasında bulundu.
 
Aracın çalıntı olduğu bilgisini veren Atalay, "Aracı getiren çekici ve eylemi gerçekleştiren şahıslar takip ediliyor. Olay bütün detaylarıyla inceleniyor. Aracın uzaktan kumandayla patlatıldığını biliyoruz. Aracın çalıntı olduğunu ve bunun nasıl gerçekleştiğini arkadaşlarımız bulmak üzere. Çok hızlı mesafe alıyoruz. Çekicinin şoföründen bilgi alınıyor." dedi. 
 
Öte yandan, Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gaziantep'teki patlamada hayatını kaybedenlerin uğurlanması için yarın şehirde olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler