Biz DİLENCİ değiliz

"Biz DİLENCİ değiliz"

Çankırı'ya getirilen Vanlı depremzedeler, kendilerine yardım eli uzatan dernek yöneticilerine "Bizler dilenci değil meslek sahibi insanlarız" dedi.

Çankırı Esnaf, Sanayici ve İşadamlarıı Derneği (ÇESİAD) deprem nedeniyle Çankırı’ya yerleştirilen depremzede Vanlı ailelere destek verdi. ÇESİAD üyeleri daha önceden tespit ettikleri şu anda çalışamayan 30 Vanlı aileye ihtiyaçlarını giderebilmeleri için 75 TL tutarındaki alış-veriş çeklerini verdiler.

Çankırı’da TOKİ’nin yapmış olduğu evlere yerleştirilen Vanlı kardeşlerinin evlerini kapı kapı gezen hayırsever iş adamları her gittikleri evde sevinçle karşılandılar. Vanlı kardeşlerinin sıkıntıları ile de yakından ilgilenen iş adamlarına Van’da gelmeden önce yaptıkları işleri burada da yapmak istediklerini belirten depremzede vatandaşlar, kendilerine yardımcı olunmasını istediler.

BİZLER DİLENCİ DEĞİL MESLEK SAHİBİ İNSANLARIZ

Çankırı Belediyesinin daha önceden restorasyon çalışmasını tamamladığı Karataş Hamamını işletmek istediklerini, hamamcılıkla alakalı uzman olan kişilerin deprem sonrasında Çankırı’ya gönderildiğini ifade ettiler. Depremzedeler, “Biz devletin yardımlarını alacak kadar fakir durumda değiliz. Devletimiz bizden daha kötü durumda olan kardeşlerimize yardım edebilir.  Devletten bu zamana kadar yaptıkları her türlü yardımlardan dolayı da Allah razı olsun. Ama biz yardım değil çalışabileceğimiz işler istiyoruz.” dediler.

ÇESİAD Başkan Yardımcısı Mahmut Uzunkaya da meslek sahibi olan depremzedelere iş konusunda yardımcı olacaklarını söyleyerek, Çankırı’da yaşayan aileleri meslek gruplarına göre ihtiyaç olan yerlere gönderileceğini söyledi.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler