Bu hafta vizyona girenler- 10 Mayıs

Bu hafta vizyona girenler- 10 Mayıs

Bu hafta komediden gerilime, 9 yeni film sinemalara geliyor!

SON AYİN BÖLÜM 2 (The Last Exorcism: Part II)

20558209.jpg
 
Başrollerinde Ashley Bell, Julia Garner, Spencer Treat Clark ve Louis Herthum'un olduğu Son Ayin Bölüm 2 (The Last Exorcism: Part II) 2010 yılında izlediğimiz ilk filmin devamı olarak çekildi. Filmin yönetmenliğini Ed Gass-Donnelly üstleniyor. Senaryoda imzası olan Donnelly'e, orjinal hikayenin de yazarı olan Damien Chazelle de katkıda bulunmuş. Korku türündeki film, son günlerde yaşadıklarını hatırlamayan Nell Sweetzer'in bir ormanda gözlerini açması ile başlıyor.
 
BARFİ! AŞKIN DİLE İHTİYACI YOKTUR (Barfi!)
 
20558234.jpg
 
Hint sinemasında son dönemde en çok ses getiren yapımlardan olan Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur (Barfi!)'un başrollerinde Ranbir Kapoor, Ileana D'Cruz ve Sumona Chakravarti yer alıyor. Sağır ve dilsiz olarak doğan ve daha sonra anne ve babasını kaybeden Barfi'nin hikayesini anlatan film, kendi ülkesi dışında da bir çok ülkede beğeni topladı. Filmin yönetmenliğini Anurag Basu üstleniyor.
 
EKSİK SAYFALAR
 
20558226.jpg
 
Yönetmenliğini ve senaryosunu ünlü oyuncu Ozan Çobanoğlu'nun üstlendiği Eksik Sayfalar'ın kadrosunda Hüseyin Avni Danyal, Tuvana Türkay, Tolga Güleç, Kaan Çakır, Sanem İşler, Ebru Şahin, Onur Bilge Soydan Soydaş ve yine Ozan Çobanoğlu yer alıyor. Psikolojik gerilim türündeki film, yönetmenin ilk filmi. Eksik Sayfalar, dolandırıcılıkla suçlanan sekiz üst düzey yöneticinin, kendini "patron" olarak tanıtan gizemli bir adam tarafından, hayatlarında daha önce karşılaşmadıkları gerçeklerle yüzleştirilmelerine odaklanıyor...
 
KOD ADI: OLYMPUS (Olympus Has Fallen)
 
20558219.jpg
 
Yönetmenliğini Kral Arthur, Güneşin Gözyaşları (Tears of the Sun) ve İlk Gün (Training Day) gibi aksiyon filmlerinden tanıdığımız Antoine Fuqua üstlendiği Kod Adı: Olympus (Olympus Has Fallen) Beyaz Saray'da geçiyor. Başrollerinde Gerard Butler, Aaron Eckhart, Dylan McDermott ve Morgan Freeman'ın bulunduğu filmde bu kez alışık olduğumuzun aksine Amerikan Başkanı olarak Freeman'ı değil Aaron Eckhart'ı izleyeceğiz. Başkan'ın eşini ise Ashley Judd canlandırıyor. Filmde Beyazsaray'a terörist bir saldırı gerçekleştiriliyor ve başkan rehin alınıyor...
 
AKLIMI OYNATACAĞIM
 
20558235.jpg
 
İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar'ın "hafif, çok hafif bir komedi" olarak tanımladığı Aklımı Oynatacağım (Los amantes pasajeros) 32. İstanbul Film Festivali'nin açılış filmi olarak gösterilmişti. Başrollerinde Carlos Areces, Raúl Arévalo, Javier Cámara, Lola Dueñas, Carmen Machi ve Hugo Silva'nın yer aldığı filmde Penélope Cruz ve Antonio Banderas da konuk oyuncu olarak rol alıyor. Düşmek üzere olan bir uçakta geçen film, karakterlerin trajikomik hayatlarından itiraflar üzerine kurulu.
 
KİMLİK HIRSIZI (Identity Thief)
 
20558221.jpg
 
Jason Bateman ve Melissa McCarthy'i buluşturan Kimlik Hırsızı (Identity Thief) keyifli bir yol komedisi. Filmin yönetmenliğini Patrondan Kurtulma Sanatı (Horrible Bosses)'nın da yönetmeni olan Seth Gordon üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Amanda Peet, Jon Favreau ve Genesis Rodriguez gibi isimlerinde rol aldığı filmin senaryosunda ise The Hangover filminin senaryosuna da katkıda bulunmuş olan Craig Mazin imzası buluyor.
 
BAHAR TATİLİ (Spring Breakers)
 
20558206.jpg
 
FIBRESCI ödüllü yönetmen Harmony Korine'nin son filmi Bahar Tatili (Spring Breakers) bu yıl 12.!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nde gösterilmişti. Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson ve Rachel Korine'nin başrollerinde olduğu filmin kadrosunda James Franco'da rol alıyor. Franco, ganster bir rapçiyi canlandırıyor. Küçük bir kasabada yaşayan dört genç kızın bahar tatilinde yaşadıkları sıradışı maceraları anlatan Bahar Tatili, Venedik, Toronto, Oslo ve Rotterdam'da yapılan festivallerde gösterildi.
 
BERNİE'NİN SUÇU NE? (Bernie)
 
20558233-002.jpg
 
Richard Linklater'ın yönetmenliğini üstlendiği Bernie'nin Suçu Ne? (Bernie) 1998 tarihli Texas Monthly dergisinde çıkan Bernie Tiede adlı bir adamla ilgili köşe yazısına dayanıyor. Filmin başrollerinde Jack Black, Shirley MacLaine ve Matthew McConaughey yer alıyor. Oyuncu Jack Black Telford Devlet Hapishanesi'nde gerçek Bernie Tiede ile tanışarak, telefon görüşmesi gerçekleştirmiş. Teksas Carthage'de yaşayan ve gerçek hayatta Bernie'yi tanıyan kasaba halkı da filme yorumları ile yardımcı olmuş.
 
GİTME BABA
 
20558231.jpg
 
Yönetmenliğini Ahmet Sönmez'in yaptığı Gitme Baba, 1995'te belediye başkanı olduğu Kuşadası ilçesinde yaşanan rant kavgası sonrası mafya tarafından öldürülen Lütfi Suyolcu'nun hikayesini anlatıyor. Filmin senaryosu, Lütfi Suyolcu'nun kızı olan aynı zamanda filmde kendini canlandıran oyuncu Çiğdem Suyolcu tarafından yazılmış. Filmin diğer oyuncuları ise Murat Karasu, Şenay Gürler, Payidar Tüfekçioğlu, Mustafa Uğurlu, Gökhan Mete, Mesut Akusta ve Vural Çelik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler