Bugünkü Çankırı'nın Dubai'de ne işi var?

Bugünkü Çankırı'nın Dubai'de ne işi var?

KUZKA'nın organizasyonu ile Kastamonu, Sinop ve Çankırı illerinin milletvekilleri, valileri, belediye başkanları ve il genel meclis başkanları Dubai'de düzenlenen turizm fuarına katıldılar.

Kastamonu ve Sinop için eleştiriyi (var ise) o bölgenin yerel basınında görev alan arkadaşlara bırakarak bz yine Çankırı'ya dönelim. Dönelim de Çankırı'nın mevcut haliyle böylesi bir fuarda ne işi varmış onu irdeleyelim!

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Kastamonu, Çankırı, Sinop’un turizm destinasyonlarını Ortadoğulu turizmcilere tanıtmak amacıyla bu yıl 22.’si düzenlenen ve Arap dünyasının en önemli turizm etkinliği olan “Arabian Travel Market Dubai 2016 Fuarı’na katıldı.

Arap Turizm temsilcilerine kapılarını açan ATM Dubai Fuarı, 28 Nisan tarihine kadar ziyarete açık olacak. Fuarda Kastamonu, Çankırı ve Sinop, KUZKA desteği ile hazırlanan “Home Of” konseptli stantta tanıtım çalışmalarını gerçekleştirecek. Fuara üç ili temsilen Kastamonu Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Günaydın başta olmak üzere; Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve eşi, Çankırı Milletvekili ve TBMM Türkiye-B.A.E. Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı Muhammet Emin Akbaşoğlu ve eşi, ajansın yönetim kurulu üyeleri Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker ile diğer zevat katıldı.

Saydığımız bu zevat içerisindeki 'Çankırı heyeti' olsa olsa yapmış oldukları eylemle Dubai’nin turizmine katkıda bulunmuştur. KUZKA'nın fonları ile Dubai’ye gideceğinize 14 Km’lik tuz mağarasının yolunu asfaltlayın. Kent merkezinde tuz mağarasına doğru dürüst yönlendirme tabelalarınız bile yok. Böyle mi turist çekeceksiniz? Yıllardır tozdan gürültüden bir giden bir daha gitmiyor. 

Ey Belediye Başkanı; Çankırı’nın tarihi bölgesine TOKİ konutları dikerek mi turist çekeceksin?

Ey şehrin valisi; Yıldıztepe Kayak Merkezi dediniz kurduğunuz telesiyej yarım saatte pistin başına çıkamıyor. Yıldıztepe olsa, olsa Çankırılı'nın hafta sonu kkayak pisti yanında mangal yapacağı yer olur. Kayak yapmaya gelenler bir daha gelmek istemiyor. Çok merak ediyorsanız kayakçılara ait web sitelerindeki forum sayfalarına bir göz atın. 

Yıldıztepe’ye onca para harcayıp çim saha yaptınız. Ne oldu? Çim saha oldu ot tarlası. Bari tarlayı bir biçtirseydiniz de içtiğiniz çayların parasını tahsil etmiş olsaydık! 

Be hey muhterem zevat; Çankırı’ya hangi turistik yatırımı yaptınız da tanıtım için taa Dubai'lere kadar gidiyorsunuz? Yazıktır bu milletin bu devletin parasını boşa harcamayın. Dubai’nin yüksek binalarının arasında fotoğraf çektirmek marifet değil. Marifet, doğduğun, görev yaptığın topraklara hizmettir. Lafla peynir gemisi yürümüyor beyler... Bunu biliniz...

Bu arada; Çankırı heyetinin Dubai ziyaretini sokaktaki vatandaş "Bizim heyet karla kaplı Dubai yollarını Çankırı tuzuyla açılması yönünde teklif götürmüş olsa gerek!" şeklinde değerlendiyor haberiniz ola!

Saygılar...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler