Çalışanlar D-100ü ulaşıma kapattı - İZLE

Çalışanlar D-100'ü ulaşıma kapattı - İZLE

SSS Yıldızlar Holding'e ait Kurşunlu Seramik'te işçiler 'grev' kararı aldı.

Yaklaşık 2.5 aydır maaşını alamayan SSS Yıldızlar Holding'e ait Kurşunlu Seramik işçileri yarın sabah  saat 08:00 itibariyle greve gideceği öğrenildi.
 
Fabrikada izinden dönen işçilerin 9 Eylül 2013 tarihi itibariyle işbaşı yapması gerekirken, doğalgaz faturası ödenmemesi nedeniyle fabrikanın üretim için temel ihtiyacı gaz olmayınca yönetim tarafından planlanan işbaşı gerçekleşmedi.
 
Bu gelişmelerden sonra işçilere "16 Eylül'de işbaşı yapacaksınız" mesajı verilmiş, fakat bu tarihte de işçilerin işbaşı yapması mümkün olmamıştı. 
 
ÇALIŞANLAR 'ÇARE GREV' DEDİ VE...
Tüm bu gelişmelerden sonra fabrika çalışanı yaklaşık 800 dolayında işçi aldığı grev kararını yarın sabah 08.00'den itibaren uygulamaya koyacak.
 
VE EYLEM SABAH BAŞLADI...
 
 
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre SSS Yıldızlar Holding'e ait Kurşunlu Seramik'te yaklaşık 500 işçinin fabrika önündeki oturma eylemi sabah saatlerinde başladı ve halen devam ediyor.
 
1239375_1414747938743237_2038142266_n.jpg
 
İŞÇİLER D-100'Ü KAPATMIŞ DURUMDA
Fabrika işçilerinin sürdürdüğü eylem çerçevesinde D-100'ün trafiğe kapatıldığı ve Kurşunlu Kaymakamlığına vekalet eden Korgun Kaymakamı Erkan Savar ile Belediye Başkanı İbrahim Doğu olay yerine giderek işçilerle görüştüğü öğrenildi.
 
Yapılan görüşmeler sonrasında işçilerin yolu trafiğe açtığı ve yürüyerek fabrikaya doğru yol aldıkları bildirildi.
 
FABRİKA YÖNETİMİ; ÜCRETSİZ İZİN UYGULAMASINI
'ÜCRETLİ İZİN'E DÖNÜŞTÜRDÜ
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre çalışanların sabah saatlerinde gerçekleştirdiği eylemle birlikte görüşme masasına oturan işçi temsilcileri ve fabrika yetkilileri 'ücretsiz izin' uygulamasından çark ederek, işçilere 'ücretli izin' verilebileceğini belirttiler.
 
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler