Canbaz, meydanı boş bulunca!

Canbaz, meydanı boş bulunca!

İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı 1. oturumunda Başkan Canbaz uzun bir süreyi Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye ayırmış...

İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı ilk birleşimine Başkan Osman Canbaz’ın sözleri damgasını vurdu.

Bugünkü toplantıda okunan denetim komisyonu raporu sonrasında Yapraklı İl Genel Meclis Üyesi Recep Yılmaz'ın raporu okuyan Seyfettin Demirtaş'a "Birlik Gıda varmış! Kiraları ödenmiyormuş! Bununla ilgili bilgi verir misiniz?" dedikten sonra, Başkan Osman Canbaz "Bu konuyu sizlere ben anlatayım" diyerek sözü alıyor ve başlıyor anlatmaya. 
 
İl Genel Meclisi'nin bugünkü toplantısında yaşanılanları Karatekin gazetesinden Mehmet Türk takip etti ve izlenimlerinini cankiribulteni.com'da şöyle haberleştirdi:
 
VEDAT BEKİ'YE VERDİ VERİŞTİRDİ!
 
"Toplantı sonrasında dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerinin sorusunu yanıtlayan Canbaz, isim vermeden verdi veriştirdi.
 
Bir meclis üyesinin bir şirketin özel idareye olan kira borcunun ödenip ödenmediğini sorması üzerine konuşan Meclis Başkanı Canbaz, bahsi geçen şirkete ortak olduğunu ve kiraların ödendiğini söyledi.
 
İsim vermeden internet gazetelerini hedef alan Canbaz, Çankırı’da bürosu, evi, işyeri olmayan bir kişinin kendisine ticari anlamda zarar verebilmek adına kirli bir kampanya başlattığını aktardı. Şirkete meclis üyeliğinden 4 yıl önce ortak olduğunu belirten Canbaz, şirketin 155 ay özel idareye kira ödemesi yaptığını ve borcunun bulunmadığını kaydetti.
 
Yaklaşık 20 dakikalık uzun bir açıklama yapan Canbaz, isim vermeden bir gazeteciyi hedef alarak, “Bize ticari anlamda zarar vermek adına bir karalama kampanyası başlattı. Biz bizim şirketimize icra geldiğini internetten öğrendik. 26 Şubat’ta internete verildi, 27 Şubat’ta bize tebligat geldi” ifadelerini kullandı.
 
İnternet üzerinden yapılan eleştirileri işaret eden Canbaz, “Aslında bu eleştiriler için, teşekkür borçluyuz. Onlar sayesinde işlerimizi takibe başladık, ama ben isterdim ki bu eleştirileri yapanların Çankırı’ya faydası olan kişiler olsun. Çankırı’da dikili ağacı bulunmayan birisinin bunları yazması ilginç ve dikkat ederseniz eleştirilen isimler belli başlı isimler” şeklinde konuştu."
 
ÇANKIRI'DA DİKİLİ AĞAÇ!
İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı ilk toplantısında "başkanlık" koltuğunda oturan Osman Canbaz'ın bir başka meclis üyesiyle "kavuklu - pişekar" rolü oynayarak "kendi özel gündemiyle" Meclis üyelerinin yaklaşık 20 dakika zamanını çalmasını adlandırmak mümkün değil.
 
Canbaz bir ara diyor ki: "Kiralar ödendi" ! Daha sonra diyor ki; 27 Şubat'ta icra takibi geldi!
 
Kiralar ödendiyse icra takibi neden geliyor?!
 
Sözcü18'in Çankırı'ya hangi faydaları sağlayıp sağlamadığını tartışmak ne derece anlamlı olur bilemeyiz! Vedat Beki'nin Çankırı ile ilgili bugüne kadar yaptığı haberlerle Çankırı'ya sağlanan katkının, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz'ın bugüne kadar siyaseten Çankırı'ya kazandırdıklarından kat be kat fazla olduğunu biz değil aklı selim Çankırı siyasetçileri yeri ve zamanı geldiğinde ifade etmekten çekinmiyorlar...
 
Bunun ötesinde; Sözcü18 olarak bırakın Çankırı'ya faydamızı, sayın Osman Canbaz'a dahi katkımız olmuş! Nasıl mı? Baksanıza beyefendinin ifadesi aynen şöyle:
 
"Aslında bu eleştiriler için, teşekkür borçluyuz. Onlar sayesinde işlerimizi takibe başladık, ..."
 
Canbaz'ın Vedat Beki ile ilgili olarak yapmış olduğu "Bize ticari anlamda zarar vermek adına bir karalama kampanyası başlattı. ..." eleştirisine katılmamız mümkün değil.
 
Çankırı'da dikili ağacı olmayan Vedat Beki'nin Çankırı'da ekmek sektörüne girme gibi bir düşüncesi yok! Bununla birlikte Canbaz'la aynı işi yapan fırıncılarla bir bağlantısı da bugüne kadar gerçekleşmedi!
 
Sözcü18 sayfalarında ortağı olduğu "Birlik Gıda" sadece ve sadece sözünü ettiği haberde zikredildi!
 
Ne diyelim ki!
 
Allah kulunu şaşırtmaya görsün...
 
Ancak aklımıza takılan şu sorunun yanıtını Çankırı kamuoyu hala öğrenemedi:
 
- Sayın Canbaz, lafı gevelemeyi bırak da, ortağı olduğun şirketin Çankırı İl Özel İdaresine kaç lira borcu vardı? Ve bu borcu sen ne zaman ödedin?
 
Bunu açıkla... Sen sağ biz selamet... Tabii ki ikinci bir "Canbaz icraati"ne kadar!
 
SÖZCÜ18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler