ÇANDEFin yeni başkanı Vahap Yartaş

ÇANDEF'in yeni başkanı Vahap Yartaş

3. Olağan kongresini bugün gerçekleştiren ÇANDEF'in yeni başkanı işadamı Vahap Yartaş oldu.

3. Olağan Kongresini bugün Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştiren ÇANDEF, başkanlık koltuğuna işadamı Vahap Yartaş'ı getirdi.

Kongreden kareler için - TIKLA

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte, İstanbul Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, Atkaracalar Belediye Başkanı Rifat Altuntop, Çavundur Belde Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere ile Ankara Federasyon Başkanı Adem Can ile birlikte çok sayıda Çankırılı'nın katıldığı genel kurul zaman zaman yapılan konuşmalarla oldukça hararetlendi.

ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfi Özenç'in açış konuşmasıyla başlayan kongre, İrfan Dinç'in İstanbul'daki Çankırılı'ya verdiği hamaset mesajlarıyla devam etti.

Başkan Özenç yaptığı duygusal konuşmasında "Son derece huzurluyum. Çünkü yine biriz…. Birliğiz. Her yerde, hep birlikte, varlığımız sürdükçe yolumuza devam edeceğiz. Ama turna kuşlarının uzun göç yollarındaki gibi nöbetleşe, rehberlik yaparak… Sizleri çok seviyor ve bunca yıldır bu davada yoksunluğuma katlanan, bana destek veren; Başta eşim ve yeterince yanlarında olamadığım çocuklarıma huzurlarınızda yürekten teşekkür ediyor ve üzerimde emeği olan herkesten de helallik istiyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Yürekleriniz sevgiyle dolsun." dedi.

Ankara Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can'ın "Bizler 110 köy derneği ile birlikte İstanbul'da federasyon çatısı altında birleşmeye hazırız" mesajı ise salondaki delegenin kafasını karıştıracak cinstendi.

candef-olagan-kongre-vahap-sozcu-resim-033.jpg

BAŞBAKAN'IN TELGRAFI BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Eşref Harmandar'ın divan başkanlığını yaptığı kongreye başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet üyeleri İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile TBMM Başkan Vekili Meral Akşener'in telgrafları okundu ve salondan alkış aldı.

VALİ ÖZCAN'IN MESAJI SİNEVİZYON İLE VERİLDİ

Öte yandan ÇANDEF Kongresinde bir ilk yaşandı. Vali Vahdettin Özcan, Çankırı'da 18 Mart törenleri nedeniyle kongreye katılamazken, salondaki delegasyona sinevizyondan seslendi. Vali Özcan'ı perdeden dinleyen delegasyon "Böylesi bir durum da ilk kez yaşanıyor. Sayın Valimizin gurbette yaşayan biz Çankırılılar'a yapmış olduğu jesti kolay kolay unutmayız" diyenlerin sayısı hiç de azımsanacak oranda değildi. Vali Özcan "Çok kıymetli hemşehrilerim; Birlik ve beraberliğin simgesi olan Çankırı Dernekleri Federasyonu’nun genel kurulunda yer alan herkesi en kalbi duygularla şahsım ve Çankırı’da yaşayan 177 bin vatandaşımız adına selamlıyorum." diyerek başladığı konuşmasında göreve geldiği günden bu yana Çankırı'da yapılan hizmetleri sıraladı ve "Sizleri 27-30 Eylül 2012 tarihleri (Perşembe-Pazar günleri) arasında İstanbul’da 'Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'ne bekliyoruz. Çankırı’yı sizlerle buluşturacağız. Kültürel zenginliklerimizi sergileyerek memleket özleminizi gidereceğiz. Hepinizi Feshane’de birlikte olmaya çağırıyorum. Bu çalışmada Çankırı Dernekler Federasyonuna düşen payın da önemli olduğunu belirtmek isterim" dedi.

candef-kongre-yonetim-sozcu-resim-04.jpg

VAHAP YARTAŞ: ÇANKIRI İÇİN ÖLECEK İSİMLERE İHTİYAÇ VAR

ÇANDEF Başkan adayı olarak kürsüden delegasyona konuşan Vahap Yartaş öncelikli olarak bugüne kadar hizmetlerinden dolayı ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfi Özenç'e teşekkür etti. Salondaki delegasyonun da kendisine candan alkış yapmasını isteyen Yartaş "Kendisinin deneyim ve tecrübelerinden bundan sonra da istifade edeceğiz" derken "Yeni yönetim olarak öncelikli işlerimizin başında Federasyon Merkezini Çağlayan'daki iş merkezine taşımak olacak. Bununla birlikte halen 66 olan dernek üye sayısını 166'ya, 266'ya var ise 366'ya kadar çıkarmak öncelikli hedefimizdir" dedi.

Vahap Yartaş "Bizler Çankırı için ölecek insanları bünyemizde barındırmak istiyoruz. Bu insanlarla Çankırı'nın yükseleceğini, Çankırı'nın layık olduğu yerlere taşınacağına inanıyoruz" dedi.

İKİNCİ BAŞKAN ADAYI ÇIKTI AMA LİSTESİZ!

ÇANDEF'in 3'üncü olağan kongresenin kayda değer olaylarından birisi de, Çankırı camiasının yakından tanıdığı bir isim olan Cavit Kayıkçı'nın "başkan adayı" olarak kürsüde yer almasıydı. Başkan adayı olarak kürsüye çıkan Kayıkçı kendisine tanınan süre içerisinde yaptığı konuşmada zaman zaman salondaki delegasyonun tepkisine neden olan sahnelerin yaşanmasına neden oldu. Divan Başkanı Eşref Harmandar'ın yerinde müdahalesiyle yaşanan gerginlik büyümeden önlendi. Başkan  adayı olduğunu belirten Kayıkçı "Benim yönetimde olmam gerekir. Yönetimde olursam başkan adaylığından çekilirim" cümlesi yüzlerdeki tebessümü artırdı. Divan Başkanı Harmandar'ın "adaylar listelerini verebilirler" cümlesi ile birlikte başkan adayı olduğunu belirten Kayıkçı "Benim listem yok bu yüzden adaylıktan çekiliyorum" dedi.

 İSTANBUL ÇANKIRI DERNEKLER FEDERASYONU YÖNETİM LİSTESİ

Yönetim Kurulu: Vahap Yartaş, Zekeriya Açıkgöz, Mustafa Damgacı, Hayati Odabaşı, Mehmet Dereli, Mehmet Güneş, Mehmet Altıntop, İsmail Kılıçaslan, Hasan Benli, Ersoy Kaşak, Özgür Uysal, Suzan Dağlar Civan, Mustafa Anaçal, Erol Tepebaşı, Erol Çınar, Mustafa Özgün, Arif Öztürk, Bayram Aslan, Mehmet Erdoğan, Hüseyin Pilavcı.

Denetim Kurulu: Erol Bayram, Aziz Yüksel, Harun Oflaz

Disiplin Kurulu: Hamdullah Altıntop, Nuri Altay, İlsay Karakuş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler