Çankırı AB Projelerinde 3üncü sırada

Çankırı AB Projelerinde 3'üncü sırada

Ak Parti Çankırı Milletvekili Kınıklıoğlu, "Avrupa Birliği projelerine yapılan başvuruların kabul oranına bakıldığında Çankırı', ülke sıralamasında 3'üncü sırada" dedi.

Ak Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Avrupa Birliği (AB) projelerine yapılan başvuruların kabul oranı bakımından Çankırı'nın Türkiye içinde üçüncü sırada olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin açıklamasında AB projelerinin önemine değinen Kınıklıoğlu,  "1999 yılında başlayan adaylık sürecinin ardından müzakere süreci halen devam eden ülkemizde AB üyelik süreci kapsamında pek çok program ve faaliyet yürürlüğe konulmuştur. Bu kapsamda AB'nin Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programlarından yararlanma hakkı bulunan ülkemizde Çankırı'nın da söz konusu projelere katılımı her geçen gün artmaktadır." dedi.

2009 YILINDA 551.889 EURO KAYNAK SAĞLANDI
Çankırı'nın projelerden yararlanma oranlarına dikkat çeken milletvekili Kınıklıoğlu, "Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında 2008 yılı proje performanslarının iller bazında değerlendirmesinde Çankırı, başvuruda bulunulan projelerin kabul oranı bakımından diğer illerin çok gerisinde kalırken, 2009 yılında üçüncü sıraya yükselmiştir. Söz konusu projeler kapsamında Çankırı'ya tahsis edilen ödenek 2008 yılında 184.100 Euro iken, 2009 yılında 551.889 Euro'ya yükselmiştir. Ayrıca Gençlik programlarından 2009 yılında 28.450 Euro kaynak sağlanmıştır. İnşallah önümüzdeki yıllarda Çankırımız için daha fazla proje başvurusu ve daha fazla kaynak sağlayacağız." dedi.

LEONARDO DA VİNCİ PROJELERİNDEN SAĞLANAN KAYNAK 
Hayat Boyu Öğrenme programları hakkında bilgi veren Kınıklıoğlu "Comenius programı okul öncesi, ilk ve ortaöğretim kurumları ile üniversitelerin öğretmen yetiştiren birimlerinde öğrenim görenleri kapsamaktadır. Erasmus programı üniversite eğitimini, Grundtvig programı ise yetişkin eğitimini, yani eğitimlerini tamamlayamamış ya da eğitimini bitirmiş olan yetişkin bireyleri kapsamaktadır. Leonardo da Vinci programı ise bir bireyin yaşamında en önemli kısmı oluşturan meslek hayatını hedef almaktadır. Çankırı'nın 2009 yılında il bazında Comenius projesi üzerinden yaptığı başvuruların %80'i kabul edilerek, 72.000 Euro kaynak sağlanmıştır. Çankırı'nın 2009 yılında il bazında Leonardo da Vinci projesi üzerinden yaptığı başvuruların ise %46.67'si kabul edilerek 479.889 Euro kaynak sağlanmıştır." dedi.

Çankırı için hazırlanan projeleri her zaman desteklediğini belirten Kınıklıoğlu, "AB Projelerinin hedef kitlesi toplumu oluşturan tüm bireylerdir. Dolayısıyla Çankırımızdaki tüm vatandaşların bu projelerde rol almasını, özellikle gençlerimizin sosyal sorumluluk bilinci ile sorunları tespit edip, çözüm üretmek için girişimde bulunarak farklı projeler ortaya koymasını bekliyorum. Bu kapsamda sosyal, kültürel ve mesleki faaliyet ve proje üretme anlamında inisiyatif alan hemşehrilerime her türlü desteği vermeye hazırım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler