Çankırı Belediyesinden SKANDAL KARE

Çankırı Belediyesi'nden SKANDAL KARE

Çankırı Belediyesince gerçekleştirilen 'hizmet alımı' skandal görüntüye neden oluyor.

Çankırı Belediyesi'nce Zabıta Müdürlüğü bünyesi için alınan 'hizmet alımı' yeni bir skandalı beraberinde getirdi.

Çankırı Belediyesi tarafından Zabıta Müdürlüğü'nün hizmetlerini daha da etkinleştirme amacıyla gerçekleştirilen 'hizmet alımı' sonrasında yaşanan gelişmeler, belediyenin yasa dışı uygulamalar sergilemesine de neden oldu.

Özellikle pazar yerlerinde tahsilatın hızlandırılması yönünde yapılan çalışmaları destekleme amacıyla gerçekleştirilen 'dışarıdan hizmet alımı' çerçevesinde Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yaklaşık 20-22 kişilik bir ekibe kavuştu. Mevcut personelin çok az kısmı Belediye kadrosunda yer alırken, ekipte yer alan çok sayıda ismin yapılan 'hizmet alımı ihalesi' ile mesai verdiği öğrenildi.

HİZMET ALIMI İLE MESAİ VERENLERİN
'YARDIMCI' OLDUĞUNU BELİRTEN İBARE YER ALMALI

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesi içerisinde 'hizmet alımı' olarak görevlendirilen kişilere de "resmi zabıta elbisesi" giydirilmesi yasalara aykırı.

Hal böyle iken 'hizmet alımı' ile Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevlendirilen isimlerin "resmi elbise" giyerek Çankırı içerisinde denetimlere katılması, pazar yerlerinden tahsilat yapması alışılmışın dışında. Yasaların izin vermediği bu tür uygulamalara Çankırı içerisinde sıkça rastlanması ise "Bu şehri ben yönetiyorum" diyen vali Vahdettin Özcan'ın da yetkilerinin tartışılmasına neden oluyor.

SKANDAL FOTOĞRAF SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDE

Uzun süredir Çankırı Merkez'den Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuyla ilgili gelen şikayetler bugün sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayımlanan bir fotoğraf karesiyle tescillendi!

Fotoğraf karesine bakıldığında, Çankırı Zabıta Müdürlüğü kadrolu personel ile 'hizmet alımı' karşılığı görevli personelin 'resmi kıyafetli' olarak birlikte yer aldığı görülüyor.

İşte o fotoğraf karesinde yer alan isimler ve mevcut durumları: 

cankiri-zabita-facebook-sozcu-resim-052.jpg

Murat Karaca (şirket elemanı), Ercan Sonkaya (kadrolu), Mustafa Doğan (kadrolu), Yunus Cebeci (şirket elemanı), Murat Öztürk (şirket elemanı)), Emrah Şanlı (şirket elemanı), Mahmut Çemek (kadrolu), Cemalettin Özdemir (kadrolu), Ali Doğan Yıldız (şirket elemanı), Mehmet Ergan (şirket elemanı), Besim Şentürk (şirket elemanı), Recep Akyıldız (şirket elemanı) ve Erkan Kayabaşı (kadrolu)

HABERLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMESİ (Saat 17.06)

Haberde yeralan fotoğraf karesi sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler