Çankırı Geri Gönderme Merkezi'nde önce 'isyan' sonra 'yangın'

Göç İdaresi Çankırı Geri Gönderme Merkezi'nde yaklaşık bir saat önce yaşanan olaylarla birlikte başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Olay yerine başta itfaiye ve sağlık ekipleri olmak üzere polis ve jandarma sevkedildi.

EDİNİLEN son dakika bilgisine saat 21:00 dolaylarında Göç İdaresi'ne bağlı Çankırı Geri Gönderme Merkezi'nde kalan düzensiz göçmenlerin çıkardığı kargaşa ve isyan sonucu oluşan yangınla ilgili başta Belediye itfaiye ekipleri olmak üzere Merkez'e 112 sağlık ekipleri ve polis-jandarma takviyesi gerçekleştirildi.

Geri Gönderme Merkezi'nde başlayan yangının giderek büyüdüğü ve binanın büyük hasar gördüğü bilgisine ulaşılırken, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen "Yangın büyümüş! Ben de olay yerine gidiyorum" dedi.

VALİ AYAZ OLAY YERİNDE

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın olay yerine intikal ettiği öğrenilirken, Geri Gönderme Merkezi'nde kalan düzensiz göçmenlerin gerek Merkez'in şartları gerekse kendileri ile ilgili yaşanan 'belirsizliğe' tepki olarak 'isyan' ettikleri yönünde iddialar mevcut. Yangının kontrol altına alındığı ve söndürme çalışmalarının soğutmaya döndüğü, itfaiye personelinin yangının yaşandığı kısımlarda yaralı ya da can kaybı olup olmadığı yönünde kontroller yaptığı öğrenildi.

OLAYLAR, GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE SALDIRI İLE BAŞLADI

Olay yerinde takip eden Sözcü18 muhabirinin verdiği bilgilere göre; Kapasitesi 750 olan Merkez'de yaklaşık bin 300 dolayında düzensiz göçmenin kaldığı Merkez'de akşam saatlerinde güvenlik görevlilerine saldırı gerçekleştiği, güvenlik görevlilerinin de saldırıya karşılık verdiği bildirildi.

DÜZENSİZ GÖÇMENLER BAŞKA İLLERE SEVKEDİLİYOR

Elde edilen bilgilere göre Geri Göndere Merkezi'nde bulunan düzensiz göçmenlerin başka illerde bulunan merkezlere sevkiyatının başladığı görüldü.

YAKLAŞIK 12 DÜZENSİZ GÖÇMEN YANGINDAN ETKİLENDİ

Alınan bilgilere göre çıkan yangından etkilenen yaklaşık 10-12 düzensiz göçmenin bulunduğu ve bu kişilerin de Çankırı Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavilerinin yaptırıldığı öğrenildi.

cankiri-goc-idaresi-yangin-resim-01.jpg

geri-gonderme-merkezi-yangin-cankiri-resim-01.jpg

ihbar-hatti-sozcu-18-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler