Çankırı Hükümet Konağı ihale edil(e)miyor!

Çankırı Hükümet Konağı ihale edil(e)miyor!

Vali Özcan'ın "Ocak ayı ortalarında ihale edeceğiz" dediği Çankırı Hükümet Konağı ihalesi neyi mi bekliyor?

Geride bıraktığımız 2012 yılında Çankırı'da en çok konuşulan konulardan birisi olan "Çankırı Hükümet Konağı" Mart 2013'e geldiğimiz şu günlerde ilk günlere göre çok daha büyük belirsizlikler yaşıyor.

Hatırlanacağı gibi 2012'nin son ayında Çankırı Valisi Vahdettin Özcan çıktığı radyo programında yeni Hükümet Konağı ile ilgili soruları yanıtlarken "Ocak ayı içerisinde ihalesini yapmayı planlıyoruz" demişti.

7 MART'A GELDİK İHALE ORTADA YOK!
Vali Vahdettin Özcan'ın bu demecinden sonra bugün tarih 7 Mart 2013'ü gösterdiği halde Çankırı Hükümet Konağı ihalesi ile ilgili olumlu bir gelişme kendisini göstermedi.

Edinilen bilgilere göre Kırkevler bölgesine yapılması planlanan yeni hükümet konağının yeri konusunda Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz arasındaki görüş farklılığı "ihale"nin önündeki en büyük engel.

Milletvekili Hüseyin Filiz'in yeni hükümet konağının Kırkevler bölgesine yapılmasına karşı çıktığı ve bu konuyla ilgili olarak gerek İçişleri Bakanlığı nezdinde gerekse Çankırı'da bazı çalışmalar içerisinde bulunduğu, Vali Özcan'la yaptığı ikili görüşmelerde de bu konudaki 'muhalif' duruşunu dile getirdiği öğrenildi.

huseyin-idrissahin-sozcu-resim-01.jpg

HÜSEYİN FİLİZ NEDEN KARŞI ÇIKIYOR?
İddialara göre; Çankırı'da Kırkevler mahallesine yapılması planlanan ve 2013 yılı ödeneği de sağlanmış olan Çankırı Hükümet Konağı inşaatına milletvekili Hüseyin Filiz'in karşı çıkmasının gerekçesi olarak, milletvekili İdris Şahin'in aynı bölgede sahibi olduğu arsanın bu proje ile değer kazanacak olması gösteriliyor.

İL BAŞKANI ÇİVİTCİOĞLU: YORUM YOK
Yaşanan bu gelişmeler karşısında daha detaylı bilgiler almak amacıyla kendisine ulaştığımız AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu 'yeni hükümet konağı' ile ilgili sorularımıza "Her soruya cevap verebilirim ancak bu konuyla ilgili benim bir yorumum olmayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler