Çankırı İl Milli Eğitime 9 yeni şube müdürü

Çankırı İl Milli Eğitim'e 9 yeni şube müdürü

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesi içerisinde görev yapacak 9 yeni ismi Vali Özcan açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni teşkilatlanma yasası kapsamında Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 9 yeni şube müdürü atandı. Çankırı'da böylesi bir kadro oluşur da yapılacak "atamalar" hakedenlere mi verilir işte orası muamma! Atanacak kişilerde aranacak şartlar ortada iken, "yandaş kadroların" oluşması adına koltukların yine AK Partili ve de Eğitim Bir-Sen mensuplarından oluşması eğitim camiasını hareketlendirdi.

Vali Vahdettin Özcan tarafından açıklanan 9 yeni şube müdürü şu isimlerden oluştu:

Güneş İlkokulu Müdürü Muzaffer Derelli, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Hüseyin Çakır, Yapraklı ÇPL Müdürü Gürtürk Özdemir, Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu Müdürü O. Kemal Karakuş, Tophane İlkokulu Müdürü Murat Kaya, Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı Tansel Yılmaz, Çankırı Lisesi Müdür Yardımcısı Muammer Öztürk, Tarım Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Yüzdemir ve Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdür Vekili Bedriye Karakoç.
 
"ŞEF"LER YİNE AÇIKTA KALDI!
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesi içerisinde görev yapacak olan 9 şube müdürünün tespiti yönünde yapılan çalışmalar 2012 yılının son haftasında Çankırı gündemini hayli meşgul etmişti.
 
Bakanlığın yayımladığı genelgeye göre tespit edilecek şube müdürleri için öncelikli olarak İl Müdürlüğü içerisinde 'şef' kadrosunda görev yapan isimlerin getirilmesi gerekiyordu. Edinilen bilgilere göre halen görevde bulunan 3 şef'ten sadece bir tanesinin "şube müdürlüğü" görevine talip olduğu öğrenildi. Açıklanan listeye baktığımızda halen il müdürlüğü bünyesinde görev yapan 3 şef'ten herhangi bir ismin 'şube müdürü' olarak görevlendirilmediği görülmekte.
 
ATANAN İSİMLERİN BİRÇOĞU
GENELGEDEKİ ŞARTLARA HAİZ DEĞİL!
 
 2012/44 sayılı Genelgeye ile şube müdürü kadrolarına atama şekli açıklandı.
 
1- Asaleten atama: Asaleten atama şartlarını taşıyanların teklifleri iller tarafından değerlendirilmek üzere Bakanlığa gönderilecek.
 
2- Görevlendirme: Şube müdürü olarak grevlendirilecek kişinin görevde yükselme eğitimine başvurma hakkının olması gerekmektedir. 
 
Görevde yükselme yönetmeliğinede "Şube müdürü" kadrosuna başvuru hakkı için gerekli şartlar:
a- Fakülte veya en az dört yıllık yüksekokul mezunu olmak.
b- Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, APK uzmanı, şef, tesis müdürü, öğretmen, mimar, mühendis, raportör ve sivil savunma uzmanı kadrolarından birinde veya bu kadrolarda toplam en az üç yıl görev yapmış olmak.
 
Görevde yükselme eğitimine başvurma hakkına sahip olan personel arasında ise öncelik hakkı sırası ile;
-Öğretmen dışı personel,
-Eğitimi kurumu müdürleri ve müdür yardımcıları
-5442 sayılı İl İdaresi Kanunu çerçevesinde Valiliklerce öğretmenler.
 
genelge-sozcu-resim-111.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler