Çankırı Kalesi açılışa hazır

Çankırı Kalesi açılışa hazır

Aylardır sürdürülen çalışmalar nihayet tamamlanma aşamasına geldi ve Çankırı Kalesi yeni yüzüyle görücüye çıktı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, çalışmaları son aşamaya gelen ve yakında açılışı yapılacak olan Çankırı Kalesini basın mensuplarına gezdirdi. “Kaleyi el birliğiyle koruyalım” diyen Dinç, “Bizim bütün alanları 24 saat koruma şansımız yok. Toplumu bu konularda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Kahvaltılı basın toplantısında kalede yapılan çalışmaları tek tek anlatan başkan Dinç, Kültür Bakanlığı’nın 850 bin lira desteğiyle yaklaşık 3 milyon liraya mal olan Kale rekreasyon çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini ve kalenin açılışına Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ı davet ettiklerini belirtti.
 
Çankırı ve Sinop Fatihi Emir Karatekin Bey'in türbesinin kalede bulunuyor olmasının önemine değinen Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Bizim için önemli bir değer olan Emir Karatekin hazretlerinin burada yatıyor olması onun şanına yakışır bir düzenlemenin yapılmasını gerektiriyordu” dedi.
 
TOPLUMSAL SAHİPLENMEYE İHTİYAÇ VAR
 
Kalede yapılan çalışmaların oldukça zor şartlarda yapıldığını vurgulayan Başkan Dinç, çiçeklerle rengarenk görüntüye bürünen, peyzaj ve üst yapı çalışmasıyla yepyeni bir görünüme kavuşan kalenin ve kentin çeşitli bölgelerindeki parkların korunması için toplumsal bir sahiplenmeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. İnsanların ortak malı olan yerlerin korunmasına önem verilmesini isteyen Dinç, “Halkımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Ama daha kalenin açılışını yapmadan kamelyaların bir bölümü tahrip edildi. Bizim bütün alanları 24 saat koruma imkanımız yok. Toplumu bu konularda duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
 
Başkan Dinç, Çankırı kalesinin mezbelelikten kurtulduğunu bu konuda geçmişte buraya emeği geçen eski belediye başkanı merhum Ali İnandık başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
 
baskanirfandinc-cankiri-sozcu-resim-062.jpg
 
BAŞKAN, BULVAR ESNAFIYLA BİRLİKTE
Öte yandan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "18 Ayda 18 Proje" kapsamında yapılacak olan şehir içi yol ve kaldırım düzenlemesi ile ilgili ilk adımların atılacağı Atatürk Bulvarı esnafı ile Tarihi Çamaşırhane’de yemekli toplantıda buluştu.
 
Belediye Etüt ve Proje Müdürlüğü’nün hazırlanan proje hakkında sunum yaptığı toplantıda, daha güzel bir şehir ortaya çıkarmak adına esnaflarla karşılıklı önerilerde ve çözüm arayışında bulunuldu.
 
Yapılacak işlerde istişarenin çok önemli olduğunu ve bunun kenti daha da ileri götürmeye yarayacağını söyleyen Başkan İrfan Dinç, “Bir proje ortaya koyduğumuzda hepimiz de sıkıntı yaşıyoruz. Hem bize hem de vatandaşımıza çok iş düşüyor. Yenilik ve gelişmek adına sorunları aşarak ve gerekirse bazı konularda fedakarlık ederek ortak yaşam kültürünü yerleştirmek zorundayız. Çankırı’da değişim rüzgarları çok hızlı esiyor. Her geçen yılda kentimiz bir öncekinden daha yeni daha farklı. Başta Atatürk Bulvarı olmak üzere şehrimiz öyle güzel bir hal alacak ki hayran kalacaksınız. Biz, bu projeleri sizlerin duyarlılığı ve desteği ile gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.
 
Katılımın yoğun olduğu toplantıda esnaflar, proje hakkında bilgilendirilirken önerilerini ve isteklerini dile getirme şansı da yakaladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler