Çankırı'da çalınan traktör, Konya'da bulundu!

Çankırı'da çalınan traktör, Konya'da bulundu!

Çankırı'nın Atkaracalar ilçesine bağlı Budakpınar köyünde çalınan traktör, Konya'nın Karatay ilçesinde bir otogaleride bulundu. Traktör jandarma tarafından Atkaracalar'a getirilerek sahibine teslim edildi.

ÇANKIRI'nın Atkaracalar ilçesi Budakpınar (eski adı Çama) köyünde Aralık 2022'de kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınan traktör, sahibinin ve jandarmanın çalışması sonucu 14 Mart Salı günü Konya'nın Karatay ilçesinde bulunarak Atkaracalar'da sahibine teslim edildi. Olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 4 şüpheli'den 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Buraya kadar okuduğunuz satırlar, Çankırı Valiliği Basın Bürosu tarafından yazılı ve internet medyasına (fotoğrafsız) servis edilen 'basın bülteni' dahilinde yer alan bilgiler...

Bundan sonrasında okuyacaklarınız ve sizlere sunulan görseller ise Sözcü18 Haber Merkezi'nin sahip olduğu 'gazetecilik' refleksi ile ortaya çıkan detaylar...

HALİT Y'NİN ÇALINAN TRAKTÖRÜ VE YAŞADIĞI SERÜVEN

Sözcü18 Haber Merkezi'nin ulaştığı, olayın mağduru Halit Y., halen Ankara'da yaşıyor... Hafta sonları ya da izinli olduğu günlerde baba ocağı Budakpınar köyünde (eski adı Çama) de sahibi olduğu tarım arazisini ekip biçmede kullandığı 18 KY 371 plakalı traktörü pulluğuyla birlikte 16 Aralık 2022 kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınıyor.

atkaracalar-calinan-traktor-cankiri-resim-03.jpg

Traktörünün çalınması ile birlikte durumu jandarmaya bildiren Halit Y., hırsız ya da hırsızların ortaya çıkmasını beklerken, çevresinde gelişen olaylardan da huylanmaya başlıyor! Halit Y. o süreci "Ben yaşadığım şoku atlatmaya çalışırken bir yandan da hırsızları nasıl bulacağımın kaygısına düştüm. Kayınçomun bazı hareketlerinden şüpheleniyorum ancak bir türlü de toz konduramıyorum... Bunun düşüncesi dahi beni rahatsız ediyor. Ancak eşimin kardeşi de öylesine şüpheli hareketler ediyor ki sonunda kendisini jandarmaya ihbar ettim" dedi.

JANDARMA DÜĞMEYE BASTI VE OLAY ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ TEL TEL ORTAYA ÇIKARILDI...

Mağdur Halit Y.'nin elde ettiği bilgiler ve kayınço M.Y'nin giderek artan şüpheli davranışları ile, E.Y'nin banka hesaplarında tespit edilen 'para hareketleri' sonucu jandarma Konya'nın Karatay ilçesinde tarım aletleri satışı yapan otogaleriye yapılan baskın ve gözaltına alınanların ifadeleriyle 'hırsızlık' olayı aydınlatıldı.

Yaklaşık değeri (pulluğu ile birlikte) 550-600 bin TL civarındaki 'Erkunt' marka traktör plakasız olarak 180 bin TL'ye galeriye E.M aracılığı ile 180 bin liraya satılıyor. Satış sonrası otogaleri traktöre plaka-ruhsat yenilemesi yaparak satışa koyuyor ve traktör sonrasında 3'üncü bir şahsa 150 bin TL + eski model bir traktör karşılığında bir daha satılıyor.

Jandarma ekipleri tüm bu satışlarda adı geçenleri gözaltına aldı ve başta 'kayınço' M.Y olmak üzere, E.Y ve S.A çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PULLUKLAR ORTADA YOK!

Olayla ilgili suçlular cezaevine gitmesine karşın, çalınan traktörle birlikte olan ve yaklaşık 80 bin lira değerindeki 'pulluklar' ise bugüne kadar yapılan çalışmaya karşın henüz bulunamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler