Çankırı'da işlenen cinayet örtülemez!

Çankırı'da işlenen cinayet örtülemez!

Süleyman Demirel Fen Lisesi 300 kişilik ek pansiyon inşaatında meydana gelen göçükte yaşamlarını yitiren Ramazan Duman ve Adem Akbulut dün toprağa verildi.

Çankırı Merkez'e bağlı Çağabey köyü nüfusuna kayıtlı 1965 doğumlu Ramazan Duman ve yine Merkez'e bağlı Alaçat köyü nüfusuna kayıtlı 1965 doğumlu Adem Akbulut’un Süleyman Demirel Fen Lisesi ek pansiyon inşaatında yaşanan elim olay sonucu yaşama veda etmeleri, gündemdeki sıcak yerini korumakta.

Dün doğum yeri olan Alaçat köyünde toprağa verilen Adem Akbulut ile Çankırı Merkez'de kılınan cenaze namazı sonrası Sarıbaba'da toprağa verilen Ramazan Duman'ın ölümleri ile sonuçlanan kaza ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığının soruşturması halen devam etmekte.

cankiri-cukur-resim-04-001.jpg

YAŞANAN OLAY 'İŞ KAZASI' OLARAK GEÇİŞTİRİLEMEZ!
Geride bıraktığımız Pazartesi günü Süleyman Demirel Fen Lisesi'ne ek olarak yapılan 300 kişilik pansiyon binasının inşaat alanında yaşanan ve iki kişinin ölümü ile sonuçlanan olayla ilgili savcılık soruşturmasının nasıl sonuçlanacağı merakla beklenirken iş güvenliği uzmanlarının olay yeri ile ilgili basına yansıyan kareler üzerinden yaptıkları ilk değerlendirmede şunları söylediler:

"Yeni İş Güvenliği Yasasına göre inşaat sahasında 1 uzman olması gerekiyor. Bununla birlikte bir de hekim bulundurulmak zorunda. Bunun dışında 10 işçiden fazla çalışan yerler için hemşire çalıştırılması zorunlu. Bütün bunların yerine getirildiğini varsaysak bile iş burada bitmiyor. Olay sonucu hayatını kaybeden 2 çalışana 16 saatlik temel iş sağlığı ve güvenlik eğitimi verildi mi?

Bu sorunun ardından; İnşaat allanının risk analizi var mı? Yine aynı alanda olası durumlar için Acil durum planı var mı? Bunların sorgulanması lazım ve bu sorulara verilecek yanıtlardan sonra durum tüm çıplaklığıyla ortaya çıkar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler