Çankırıda memur işi bıraktı

Çankırı'da memur işi bıraktı

Çankırı'da faaliyet gösteren sendikalar ortak karar ile iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Hükümet ile memurun 21 gün süren zam pazarlığından sonuç çıkmaması Çankırı'da protesto edildi.

Hükümetin son turda teklifi yüzde 3,5+4’e çıkarmasını yetersiz bulan Çankırı'da yaklaşık bin 500 kamu çalışanı sokaklara çıktı. İş bırakma eylemine CHP, MHP, Saadet Partisi ve HAS Parti İl başkanları ve yöneticileri de en önde yürüyerek destek verdi.
 
Kucaklama Taşı önünden itibaren slogan atarak yürüyen sendika üyeleri, çalan davullar ve zurnalar eşliğinde halaylar çekti. İş bırakma eylemine Kamu Sen, Memur Sen ve KESK'e bağlı sendikalara üye yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Öğretmenler, valilik çalışanları, üniversite çalışanları, sağlık çalışanları yapılan iş bırakma eylemine destek verdi.
 
Çankırı Belediyesi önüne kadar yürüyen grup burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Kamu Sen İl Başkanı Metin Memiş, Türkiye’nin dört bir yanında kamu emekçileri olarak, sadece kendisi için değil, insanca bir yaşamı hak eden herkes için alanlarda omuz omuza olduklarını ifade etti. Memiş, "Ülkemizin kaynaklarının faizciye, rantiyeciye değil, işsizliğe son verecek yatırım harcamalarına aktarılmasını istiyoruz." dedi.
 
Memur Sen üyeleri gruptan ayrılarak, Karatekin Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri oturma eylemi yaparak sessizce dağıldı. (Kaynak: cihan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler