Çankırıda YASAlar işlemiyor!

Çankırı'da YASA'lar işlemiyor!

Şehir merkezinde hukuksuzluk almış başını gidiyor... Lakin dur diyen de yok...

Son yıllarda Çankırı denilince akla 'hukuksuzluk' gelmeye başladı...

Kaçak yapıların yerden mantar bitercesine ardı ardına yükseldiği Çankırı şehir merkezinde, binalar 'iskan raporu' almadan yerleşime açıldığı gibi bu süreç yıllarca da sürebiliyor.

Bunun ötesinde ticarethaneler için 'olmazsa olmaz' kurallardan biri olan 'işyeri açma ruhsatı' alma mecburiyeti Çankırı'da 'adamın varsa mesele değil' hale bürünüveriyor.

Tüm bu söylediklerimize son örnek; Çankırı şehir merkezinde inşaat çalışmaları halen süren Özcenk İnşaatın devasa binası altında geçtiğimiz Cuma günü sessiz sedasız açılışı yapılan Yunus Marketler Zincirinin yeni şubesi.

Edinilen bilgilere göre "İşyeri açma ruhsatı" olmadan vatandaşa hizmet veren Yunus Marketler Zincirinin Çankırı'daki ikinci şubesi için bakalım "etkili" ve "yetkili" isimler yaşanan durum karşısında hangi argümanları 'savunma' olarak vatandaşa sunacaklar?

Gün içerisinde yüzlerce vatandaşın girip çıktığı yoğun bir işyeri için 'işyeri açma ruhsatı'na gerek duymayan Çankırı Belediyesi, sözü edilen markette gıda ürünlerini nasıl denetlediğini, denetim sonucunu nereye kayıt ettiğini, şayet var ise 'sağlığa aykırı gıda maddeleri'ni nasıl tutanak haline getirdiğini ya da getireceğini bir açıklasa da bizler de böylesi yerlerin 'belgesiz' de çalışabileceğini öğrenmiş olsak?!

ozcenk-yunuslar-cankiri-sozcu-resim-071.jpg

Ne dersiniz sayın Çankırı Belediyesi yetkilileri?!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler