Çankırıdaki yangını ancak sen söndürürsün sayın Vali

Çankırı'daki yangını ancak sen söndürürsün sayın Vali

İtfaiye teşkilatının 297. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Vali Özcan, itfaiyeci miğferi ve elbisesi giyerek objektiflere poz verdi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı'da yıllardır söndürülemeyen "yangını" söndürmeye aday olduğunu dün ilk kez gösterme fırsatı buldu.

İtfaiye Teşkilatının 297.Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Belediye Başkanı İrfan Dinç, İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci ve beraberindeki İtfaiye personelini makamında kabul eden Vali Özcan, itfaiyeci miğferi ve kıyafetini giyerek objektiflere poz verdi.

Çankırı İtfaiyesi hakkında genel bilgi aldıktan sonra İtfaiye Teşkilatının Kuruluş Yıldönümünü kutlayan Vali Vahdettin Özcan “Ben Ankara’dan çok İstanbul modelini daha iyi tanıyan birisi olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatının Avrupa standartları eşdeğer bir yapıya sahip olduğunu biliyorum. Bunun içindir ki; Çankırı İtfaiyesinden bazı personellerin orada eğitim almasının çok isabetli olacağını düşünerek, bizatihi bu konuda, gerekli yerleri arayarak kontak kuralım” dedi.

Ziyaret esnasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan’la bir görüşme yapan Vali Özcan, Daire Başkanı Karahan’dan, Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelinin ihtiyaç duyduğu eğitim ve araç gereçlerini karşılanma sözünü aldı. 

FOTOĞRAF ÜZERİNDEN SÖZCÜ18 YORUMU

Çankırı Valiliği tarafından basın kuruluşlarına dağıtılan yukarıdaki fotoğrafla ilgili Haber Merkezi olarak kısa bir yorumda bulunmak istedik. Şöyle ki:

"Çankırı’da özellikle “vali” koltuğunda oturanların yıllardır “hizmet” adı altında bölgenin gelişmesine ve bilinirliliğine vurdukları darbeleri alt alta yazmaya kalksak sayfalar yetmez…

Geçmişi kurcalamanın ve de deşelemenin peşinde değiliz. Ancak yaşanmış belirgin bazı olayların sorgulanması ile ortaya çıkması muhtemel “net ihanetlerin” sorumlularının yasaların emrettiği düzeyde ceza almaları yolunun açılması gerektiğine dün inandığımız gibi bugün de inanıyoruz.

Bununla birlikte “Çankırı’nın evlatları Çankırı’nın bugününü ve geleceğini iğdiş ediyor” tezimizin geçerliliğini yitirmesi anlamında, bu kentte “hizmet” verdiği iddiasındaki “yaran oğlanlarının” hizmet sürelerinin sonlandırılarak bundan böyle ülkemizin diğer şehirlerinde hizmet vermelerine fırsat verilmesi düşüncemizden de vazgeçmiş değiliz…

Sözün özü; Sayın Vali Vahdettin Özcan’ın gerek kendi geleceği gerekse Çankırı’nın makus talihinin değişim gösterebilmesi için dün giymiş olduğu itfaiyeci elbisesi ile birlikte Çankırı’da yıllardır sönmeyen yangının tez günde söndürülmesi yönünde gayret ve icraat beklediğimizin bilinmesini istiyoruz.

Bu güç ve azmin de Vali Vahdettin Özcan'da olduğundan hiçbir şüphemiz yoktur."

SON BİLGİ: Çankırı Valiliği web sayfasında yer alan fotoğraflar yeniden "cankiri.gov.tr" diyerek damgalanmaya başladı! Bilginize.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler