Çankırılı avukatın sigarayla savaşı!

Çankırılı avukatın 'sigara'yla savaşı!

Çankırı Barosu avukatlarından Özer Arslan, 20 yılı aşkın süredir sigara ile savaşıyor.

Çankırı Barosu avukatlarından Özer Arslan, 20 yılı aşkın süredir sigara ile savaşıyor. Sigaradan uzak temiz bir çevre hayal eden Arslan, gençleri sigaradan uzak tutmak için her şeyi yapıyor.

Kendini "Sigara Savaşçısı" olarak nitelendiren avukat Özer Arslan, "20 yıldır bununla uğraşıyorum. Okullara gidiyorum, her fırsatta anlatmaya çalışıyorum. Çünkü bu işin sadece anlatmakla olacağına inanıyorum. Hiç bir zaman yasakla bu işi çözemeyeceğimizi, bu konuda gençlerimizin, çocuklarımızın ancak kendilerini ikna ettikleri noktada bu işi başarabileceğimize inanıyorum. Kendimi bu işe adamış durumdayım. Hayatım boyunca da sigara ile mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.
 
Kent merkezindeki tüm okulları tek tek dolaşarak, öğrencilere sigaranın zararlarını anlattığını ifade eden Arslan, Çankırı’da öğrenim gören tüm öğrencilere kendisi tarafından kaleme alınan "Elveda Sigara Merhaba Hayat" isimli kitaplardan hediye ettiğini kaydetti. Binlerce gence sigarayı bıraktırdığının altını çizen Arslan, şimdi sıranın ilçelerde olduğunu açıkladı. Tüm ilçeleri gezeceğini dile getiren Arslan, bu sayede gençlere gerekli mesajı ulaştıracağını ve sigaranın ne kadar kötü bir alışkanlık olduğunu anlatacağının altını çizdi.
 
Sigaradan uzak temiz bir çevre düşlediğini anlatan Arslan, “Amacım çocuklarımızı sigaradan uzak tutmak. Sağlıklarına zararlı olduğunu bilirlerse sigaraya başlamazlar. Kendilerini kaptırdıktan sonra bırakmak çok zor olduğu için baştan önleyici tedbirler olarak almamız gerekiyor. O alışkanlığa bulaştırmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. (Karatekin)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler