Laz Ziya işlediği cinayeti anlattı - İZLE

Laz Ziya işlediği cinayeti anlattı - İZLE

Halep'te yakalanan Laz Ziya, Sarai Sierra cinayeti ile ilgili konuştu.

ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı Ziya T.'ye yapılan operasyonun ayrıntıları netleşiyor. Ayrıca "Laz Ziya"nın ilk ifadesinde "Tineri çok kullanmıştım. Bir kadının gezindiğini gördüm. Kadın üzerime geldi. Sert bir şeyle kafasına vurdum. Üzerime kan sıçradığını hatırlıyorum." dediği öğrenildi.

ABD'li Sierra'nın katil zanlısı Ziya T., İstanbul'a getirildi. Havalimanından İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından alınan zanlı, Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolün ardından İstanbul Gayrettepe Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. 
 
Ziya T., İstihbarat birimleri tarafından alınışının ardından, resmi olmayan ilk ifadesinde "Tineri çok kullanmıştım. Bir kadının gezindiğini gördüm. Kadın üzerime geldi. Sert bir şeyle kafasına vurdum. Üzerime kan sıçradığını hatırlıyorum. Kendime geldiğimde öldüğünü anladım. Saklamaya çalıştım. 9 gün oralarda gezdikten sonra önce Karabük'e oradan Hatay'a kaçtım. Burada daha önce tanıdığım Suriyeli arkadaşım ile buluştum. Beni Halep'e geçirdi. Bir ay yanında kaldım. Fakat kendisi böyle bir şey yaptığımı bilmiyordu" dediği belirtildi.
 
HÜSEYİN ÇAPKIN'DAN AÇIKLAMA
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da burada yaptığı açıklamada, uzun soluklu bir çalışmanın ardından katil zanlısını yakadıklarını söyledi. İstanbul ve Hatay polisine teşekkür eden Çapkın, katil zanlısının Hatay'a gittiğini öğrendikleri günden bu yana İstanbul Emniyetinden iki ekibin orada çalıştığını açıkladı.
 
"İĞNE İLE KUYU KAZILDI"
Çapkın, ''İğne ile kuyu kazarak çalıştılar. Zor ve uzun soluklu bir çalışmaydı. Uluslararası bir olaydı. İstanbul büyük bir metropol, olaylar olur, İstanbul polisi olayın peşini bırakmaz. Samatya olayında da bunu gördünüz'' şeklinde konuştu.
 
video
 
OPERASYON NASIL GERÇEKLEŞTİ?
9 Şubat’ta Hatay’a giden ekipler Laz Ziya’nın 16 Şubat’ta yardım alarak Suriye’ye geçtiğini tespit etti. Polis başta MİT olmak üzere, Amerikalı CIA ve Özgür Suriye Ordusu’na da zanlının görüntülerini ve bilgilerini verdi. Özgür Suriye Ordusu, Laz Ziya’nın bir asker arkadaşıyla buluştuktan sonra Reyhanlı’dan Suriye’ye geçtiğini öğrendi. Muhalifler üzerinden gelen bir bilgi MİT’i harekete geçirdi. 
 
SAĞIR DİLSİZ
Türkiye’den savaşmak üzere gelen bir kişinin yanında sağır ve dilsiz bir kişinin bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçildi. Ziya T.'nın Halep yakınlarındaki bir kasabada bir adreste saklandığı bilgisi teyit edildi. Muhalif ordusu içerisine giren MİT elemanları, Ziya T.'nın kaldığı bölgede yaptığı keşifin ardından katil zanlısını kaldığı adreste yakaladı.
 
ASKERİ KAMUFLAJ
Muhalif grupla birlikte yola çıkan istihbarat birimleri, Ziya T.'ya dikkat çekmemesi için askeri kamuflaj giydirerek 2 günlük bir yolun ardından Suriye’de Atme kasabasında muhaliflere teslim etti. Ziya T., MİT’in kontrolünde muhaliflerle birlikte Türkiye’ye getirldi. Bu gelişme Hatay İstihbarat Şube birimlerine de bildirildi. Bunun üzerine Hatay polisi Ziya T’yı Reyhanlı’daki bulunduğu adreste gözaltına aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler