Çankırıspor pazartesi başkansız kalabilir

Çankırıspor pazartesi 'başkan'sız kalabilir

Pazartesi günü yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu genel kurulu Çankırıspor kulübünü 'başkansız' bırakabilir!

Pazartesi (27 Şubat 2012) günü yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu, Çankırıspor Kulübü'nü 'başkansız' bırakabilir.

Türkiye Futbol Federasyonu'na 'başkan' ve yönetim kurulunun seçileceği pazartesi günkü genel kurulla Çankırıspor'un 'başkansız' kalması arasında nasıl bir ilinti var derseniz!

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre genel kurulda 'başkanlık' yarışına girecek iki önemli isim Yıldırım Demirören ve Ata Aksu'nun hazırladıkları 'yönetim kurulu' listelerinde Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali'nin adı yeralmakta.

Elde edilen bilgilere göre Sevda Karaali'nin önemli bir sürpriz olmazsa Yıldırım Demirören listesinde yer alacağı ve Demirören'in seçimi kazanması halinde yeni Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olması işten değil.

Sevda Karaali'nin Federasyon Yönetim Kurulu üyesi olması ile birlikte Çankırıspor Kulübü başkanlığından istifa etmesi gerekiyor. Bu durum da Çankırıspor'un yeni kulüp başkanın kim olacağı sorusu önümüzdeki saatlerde sıkça sorulmaya başlanacak.

TÜRKİYE'DE BİR İLK YAŞANACAK!

27 Şubat 2012 Pazartesi günü yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu genel kurulunda, Sevda Karaali'nin isminin bulunduğu liste seçimi kazanırsa bu olay ülkemizde ilk olacak.

Türk sporunun ilk teşkilatı olan Türk İdman Cemiyetleri İttifakı'nın kurulmasının ardından Yusuf Ziya Öniş başkanlığında ilk Türk Futbol Federasyonu 1923 yılında Şehzadebaşı'ndaki Letafet Apartmanı salonunda yapılan toplantıda 'Futbol Heyet-i Müttehidesi' adıyla kurulmuştur. Ardından FIFA'ya başvurulmuş ve Türkiye 21 Mayıs 1923 tarihinde FIFA'nın 26. üyesi oldu.

1923 yılından bu yana oluşturulan Federasyon Yönetim Kurullarında hiçbir kadın üye görev almadı.

Sevda Karaali, 27 Şubat Pazartesi günü yapılacak olan kongrede seçimi kazanan adayın listesinde yer alırsa, Türkiye'de bir ilke imza atacak ve "ilk kadın Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi" ünvanını alarak ülke spor tarihine adını yazdıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler