Çarşamba Pazarı yakışan yerinde

Çarşamba Pazarı yakışan yerinde

Çankırı Merkez'de Mahrukatçılar bölgesine

yaptırılan modern pazaryeri, yapılan çevre düzenlemesi ile ilk kez bugün hizmet vermeye başlayacak.

8 bin 400 m2 kapalı, 3 bin 600 m2'si açık olmak üzere projelendirilen yeni pazaryeri, pazarcı esnafına ve vatandaşlara yönelik sosyal tesislerle de çeşitli ihtiyaçları karşılar nitelikte.

Geçtiğimiz günlerde çeşitli gruplardaki pazarcı esnafınca gerçekleştirilen yer belirleme kura çekilişi ve Pazar çevresinde Fen İşleri Müdürlüğü asfalt ekiplerince 1760 ton sıcak beton asfaltla kaplanması ile açılışa hazır hale gelen modern Pazar yerinde ilk halk pazarı 04.08.2010 Çarşamba günü (bugün) kurulacak. Şehir içerisindeki eski alanından kaldırılarak bir süredir geçici olarak Kucaklama Taşı Mevkiinde çarşamba günleri hizmet veren halk pazarı bundan böyle çok daha rahat ve kullanışlı mekanda hizmet verecek.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yeni pazar yerinin hizmete girecek olması ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Çankırı halkını son derece modern bir pazar yerine  kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Halkımız yeni pazar alanında çok daha rahat bir ortamda alışveriş yapacaklar. Belirli bir düzen ve tertip içerisinde yerleştirilecek pazarcı esnaflarımız halkımıza daha iyi hizmet verebilecekler. Halkımıza ve Çankırı'mıza hayırlı olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler