Çerkeş - Bedil Köylüler oy kullanmadı!

Çerkeş - Bedil Köylüler oy kullanmadı!

Ülke genelinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri için Çerkeş - Bedil köyünde seçmenler oy kullanmadı.

ÇANKIRI - Çerkeş ilçesine bağlı Bedil köyünde bulunan 1032 no'lu sandıkta kayıtlı 79 seçmenden 77'si oyunu kullanmadı. Sandıklarda görevli 2 seçmen de 'boş oy kullandı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre Bedil köyünde başta Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal olmak üzere, emniyet ve jandarma mensuplarının bulunduğu ve vatandaşı oy kullanmaya ikna etme çalışmalarını sürdürdükleri öğrenildi.

JANDARMA GÜN BOYU BEDİL KÖYÜNDEYDİ
Edinilen bilgilere göre, jandarma oy kullanmanın sürdüğü saat 17.00'ye kadar Bedil köyünde konuşlandı. Seçmeni oy kullanmaya ikna eden(ler)in olup olmadığını gözlemleyen jandarma, saat 17.00 sonrası köyü terketti.

OY SANDIĞI AÇILDI
Bedil köyünde vatandaşın sandığın başına gitmesine karşın oyunu kullanmaması ile birlikte sonuçlanan seçim günü, 1032 no'lu sandıktan 2 oy çıktı ve 2'si de geçersiz kabul edildi.

TEPKİNİN NEDENİ
Bedil köyünde seçmenin sandığa gitmemesinin gerekçesi olarak da "AK Parti milletvekili Hüseyin Filiz'in aile üyelerinin ortaklığında kurulan 50 bin kapasiteli tavuk kümesinin köy girişindeki bir alana kurulmasını protesto amacıyla oyumuzu kullanmadık" dediler...

boykot-bedilkoyu-cerkes-cankiri-secmenoyvermedi-sozcu-resim-08.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler