'Cumhur ittifakı' Çankırı'da çalışmıyor!

'Cumhur ittifakı' Çankırı'da çalışmıyor!

Başkent'te 'cumhur ittifakı'nda anlaştıklarını ilan eden AK Parti ve MHP liderlerinin söylemlerinin aksine, Çankırı'nın Şabanözü 'nün MHP'li belediyesinde AKP-CHP ittifakı 2014 seçim sonrasından itibaren hız kesmeden devam ediyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında yapılan 'Cumhur ittifakı' tüm ülkede tartışma zemini bulmuşken Sözcü18 Haber Merkezi, Başkent'e 30 km mesafede bulunan Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde MHP'li belediyede 2014 seçimlerinin hemen ertesinde başlayan AKP-CHP ittifakının halen devam ettiği bilgisine ulaştı.

BELEDİYE MECLİSİ'NDE MHP ÇOĞUNLUK SAĞLAYAMAMIŞTI
Hatırlanacağı gibi 2014 yerel seçimlerinde Şabanözü'nde Sandık Başkanı, 9 engelli seçmenin oylarını kendi atınca, 4 farkla AKP'li adayın kazandığı seçim iptal edilmiş, yenilenen seçim sonrasında MHP adayı Mustafa Karakaya belediye başkanlığına seçilmişti.

Seçimler sonrasında 9 kişilik Belediye Meclisi de 3 MHP, 4 AKP ve 2 CHP'li üyeden oluştu. Başkan Karakaya'nın oyu ile birlikte MHP'nin sandalye sayısı 4 oluyordu.

Belediye Daimi Encümen seçimlerinde devreye beklenmedik AKP-CHP ittifakı girdi ve ilk encümen seçiminde MHP 2, AKP ve CHP de 1'er encümen üyeliği koltuğuna sahip oldular.

2014 yerel seçimleri sonrasında MHP'li Şabanözü Belediyesi'nde başlayan AKP-CHP ittifakı geride bıraktığımız Cuma günü Belediye meclisi toplantı salonunda yeniden kendisini gösterdi.

BAŞKENT'TE YAPILAN AÇIKLAMALAR ŞABANÖZÜ'NE YANSIMADI
Başkent'te AK Parti ile MHP arasında gerçekleştirilen 'Cumhur ittifakı', Çankırı Merkez'de İl Genel Meclisi'nde gerçekleştirilen İl Daimi Encümenliği seçiminde AKP ve MHP'li meclis üyelerinin çabalarıyla meyvesini verirken (MHP'li Kızılırmak İl Genel Meclisi Üyesi Zekeriya Alkaş seçildi) Şabanözü ilçesinde benzer bir ittifakın oluşmaması şaşkınlık yarattı.

KONUYA AKP VE MHP İL BAŞKANLARI EL ATTI LAKİN SONUÇ ALINAMADI!
Şabanözü'nün MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Karakaya, mensubu olduğu partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaklaşa açıkladıkları 'Cumhur ittifakı'ndan da cesaret alarak Belediye Meclisi'nde yaşanan AKP-CHP ittifakını İl Başkanı Hidayet Çelik'e aktardığını belirterek "İl Başkanımızın AK Parti Çankırı İl Başkanı ile görüşmeler yaptığını ve hiç değilse bu seçimlerde CHP'den Encümen'e isim verilmemesini istedik. Ancak yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı" dedi. Başkan Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"2014 seçimlerinde yaşanan sıkıntıları biliyorsunuz. Şabanözü'nde belediye başkanlığı seçimi 2 kez yapıldı! MHP olarak Belediye Başkanlığı seçimini yenilenen seçimde kazandık ancak Belediye Meclisi'ndeki sandalye sayımız 3'te kaldı. Benim oyumla birlikte mecliste MHP'nin 4 oyu var. AK Parti'nin de 4 oyu mevcut. CHP de 2 isimle temsil ediliyor. Göreve geldiğim günden bu yana 4 kişilik Belediye Daimi Encümenliği seçimlerinde AKP-CHP ittifakı ile biz 2 üye ile temsil ediliyoruz! AKP'nin desteği ile CHP encümene 1 isim seçtirebiliyor. Her iki partinin liderlerinin ortaklaşa kararı ile ilan edilen 'Cumhur ittifakı' Şabanözü'nde sonuç almıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler