Dağovacık köyünde çıkan yangın korkuttu

Dağovacık köyünde çıkan yangın korkuttu

Yapraklı İlçesi Dağovacık Köyünde bu sabah 05.37

sularında yaklaşık 5-6 gündür girilmeyen bir marangoz atölyesinde elektrik kontağından meydana gelen yangın büyük endişe yarattı.

Yapraklı ilçesinin en uzak köyü olan ve orman içerisinde yer alan Dağovacık köyünde kısa sürede büyümeye yüz tutan yangın, başta Bayat Orman İşletme olmak üzere, Yapraklı, Ilgaz ve çevre belediyelerle Ankara'dan gelen helikopter müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınan yangında, marangoz atölyesi ile birlikte bir samanlık ve 11 ev tamamen yanarken, can kaybının olmaması sevindirici.

Sözcü18.com haber merkezinin olay yerinde bulunan Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar'dan telefonla aldığı bilgiye göre "Sabah saatlerinde Mustafa Şentürk adlı vatandaşımızın birkaç gündür girmediği marangoz atölyesi olarak kullandığı yapıda oluşan elektrik kontağından meydana gelen yangın sonucu 11 evin yandığını söyleyebilirim. Herhangi bir can kaybı yok. Çevre ilçelerden yapılan yardım ve Ankara'dan gelen helikopterin müdahalesi ile yangın büyümeden kontrol altına alındı. Şu anda soğutma çalışmaları yapılıyor" dedi.

Yaklaşık 50 hanelik Dağovacık köyünde yangın ihbarı sonrası bölgeye giden Vali Yardımcısı Haldun Aksalman başta olmak üzere Jandarma Komutanı ve tüm ilgili birim amirleri ile il özel idaresine ait kepçe ve dozerlerin de bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler