Nevzat Ayazdan 18de 18e destek

Nevzat Ayaz'dan 18'de 18'e destek

9 yıl süresince İstanbul Valiliği, daha sonra

milletvekilliği ve bakanlık görevlerinde bulunan, Çankırı'nın yetiştirmiş olduğu yaşayan değerlerden olan Nevzat Ayaz "18'de 18" kampanyasına katılırken Çankırı insanını da kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Bayramören'de İbrahim Zencirci ile birlikte haber editörümüz Vedat Beki'yle görüşen sayın Nevzat Ayaz Çankırı Belediyespor Kulübünün hayata geçirdiği 18'de 18 kampanyası ile ilgili olarak da "Hanım kızımız büyük bir gayret içerisinde. Bizler de Çankırı adına kendisine destek olmalıyız." diyerek kampanyaya katılırken, "Çankırılı hemşerilerimin de bu kampanyaya gönülden destek olacağına dair inancım tamdır" dedi. Görüşmede Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen de bulundu.

Çocukluğunun yaşandığı evden ayrılarak yeni yaptırdığı konutuna taşınan Nevzat Ayaz, kendisi ve ailesi için büyük izler taşıyan doğduğu ev için de önümüzdeki günlerde yapılacak bazı tadilatlar sonrası, evin müze haline dönüşmesi yönünde çalışmalar yapılacağını belirtti.

YAPILACAK TERMİK SANTRALİN ENGELLENMESİ GEREKİYOR
Elbruz Elektrik Enerji A.Ş. tarafından bölgeye yapılacak olan HES için de düşüncelerini aldığımız Ayaz "Uzun yıllardan bu yana talihsizlikler içerisinde mücadele eden Bayramören'in, son birkaç yıldır yamaç paraşüt sporu ile yakaladığı çıkışının böylesi bir proje ile ivme kaybedeceğini düşünüyorum" derken, konuyla ilgili olarak nasıl bir "karşı duruş" sergilenmesi konusunda görüş alışverişleri yapıldığını belirtti.

Bakanlığı döneminde Bayramören'in ilçe olması konusunda gösterdiği çabaları dile getiren Ayaz "İlçe olduktan sonra görevde bulunan yerel yöneticilerimizin yaptıkları bazı stratejik hatalar nedeniyle istenilen büyüme bir türlü sağlanamadı. Son olarak Yaylatepesi'nde çıkan yangının akabinde Çavundur'a yaptırılan konutlar Bayramören'e yaptırılmalıydı. Böylesi bir projenin Bayramören'e çok şeyler katacağı aşikardır. Umarım bundan böyle bu ilçenin büyümesi konusunda gereken hassasiyet gösterilir" dedi.

İLK KURŞUNLU DERNEK BAŞKANI
Karşılıklı görüşmede çeşitli konulara değinen Ayaz'ın, daha lise çağlarında Bayramören'le ilgili kurulan dernekte görev aldığını, daha sonra ilerleyen yıllarda ilk kez kurulan Kurşunlular Derneğinde "başkanlık" görevinde bulunduğunu öğreniyoruz. İlerleyen yaşına rağmen yeni kurulan ÇANHAVK yönetiminde de görev alan Ayaz, "Doğduğum bu topraklarda yaşayan insanımızın bir araya gelerek içinde bulunduğu sorunlardan arınması amacıyla oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarında görev yapmak beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. Bakanlığım döneminde oluşturulan holdingleşme çalışmalarından tutun da, üniversite vakfının kurulması, üniversitenin getirilmesi, İstanbul'daki vakfın çalışmaları, son olarak da ÇANHAVK yapısı içerisinde kurucu olarak görev almam benim için büyük onur." dedi.

KİTAP TAMAMLANDI...
Hizmetlerle dolu yaşamından aldığı notlarla hazırlıkları son aşamasına gelen yaklaşık 600 sayfalık bir kitabın çalışmalarının da devam ettiğini belirten Ayaz "Yazım aşaması sona erdi. Son olarak sağlam bir editör tarafından yeni baştan redakte edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir de kitapta yer alan bazı bölümlerin gerekli olup olmadığı konusunda kendime zaman ayırdım. Bu kararı verme aşamasındayım. İlgiyle okunacağını düşündüğüm bir kitap olacağını düşünüyorum" diyerek yeni çalışmasından bizleri haberdar etti.

"18'de 18" kampanyasına ait katılım formunu doldurduktan sonra, yaptığımız fotoğraf çekimleriyle görüşmeden ayrılırken, Çankırı insanının yüreğinde taht kuran Nevzat Ayaz'ın yüzündeki tebessümün altında yatan "Çankırı sevdasını" görmemenin imkansızlığını da yaşıyorduk...
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler