Devlet yaptırdı, borcu köylüye kaldı!

Devlet yaptırdı, borcu köylüye kaldı!

Bayramören'e bağlı Aluç köyünde yaşanılanlar bürokrasi yüzünden traji-komediye dönüşmüş durumda...

Bayramören'e bağlı Aluç köylüleri bürokrasi nedeniyle aylardır büyük sıkıntı yaşıyorlar.

Bilindiği gibi Aluç köyü, Bayramören'de gerçekleştirilen yamaç paraşüt organizasyonlarının önemli bir uçuş noktası.

Bölgedeki doğa şartlarının yamaç paraşütü sporuna uygunluğu nedeniyle gerçekleştirilen organizasyonların ilk sahnesi olan Aluç köylüleri, paraşütçüler için yapılan 'dinlenme evi'nin arta kalan borçları nedeniyle sıkıntılı günler geçirmekte.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18'e konuşan Aluç Köyü Derneği Başkanı Cevat Duman "2009 yılında Bayramören Kaymakamlığı tarafından ihale edilen mevcut bina adeta kendi kaderine terkedilmiş durumda. Ortaya çıkarılan binanın arta kalan borçları yaşam mücadelesini güçlükle sürdüren köylümüzün sırtına bırakıldı. Bugüne kadar gerek siyasetçilerimize gerekse bürokratlarımıza yaptığımız ziyaretlerden elimiz boş döndük. Önümüzdeki günlerde Bayramören'de yeni bir organizasyon daha var. Yarışmacılar yine Aluç köyünde olacak. Ancak doğrusunu söylemek gerekirse yaşadığımız sıkıntıları görmezden gelenlere bizler de sırtımızı dönmeyi düşünüyoruz" dedi.

Başkan Duman, yapılan ve bazı eksiklikleri bulunan bina ile ilgili olarak kendilerine yüklenilen borç miktarının 30 bin lira dolayında olduğunu ifade etti.

İL ÖZEL İDARE YETKİLİLERİ NE DİYOR?
Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz İl Özel İdare yetkilileri ise "2009 yılında başlayan inşaatın projedeki adı: Köy Konağı. İl Özel İdaresi olarak bizler bu projeye ihale bedeli dışında 7 bin lira yardımda bulunduk. Bugün için Aluç köylülerinin sıkıntısı 7-8 bin lirayı geçmez. Önümüzdeki mevzuat elimizi kolumuzu bağlıyor. Binanın bugün için önemli bir eksiği yok. En son yaptığımız incelemede elektrik bağlantısı gerçekleşiyordu. Köy konaklarının sahibi, köy sakinleridir" diyerek ortada büyütülecek bir sorun olmadığını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler