Diyarbakır'da işlenen 'yasak aşk' cinayetine indirim

Diyarbakır'da işlenen 'yasak aşk' cinayetine indirim

Diyarbakır'da iki çocuğunun annesi, 9 yıllık eşi Melike Demirok'u katleden ve firari olduğu 7 ay boyunca öldürdüğü eşinin birlikte olduğu kişinin izini süren Gökhan Demirok, ikinci cinayet sonrası teslim oldu.

DİYARBAKIR'da 14 Ocak 2020'de 9 yıllık eşi 2 çocuk annesi Melike Demirok’u öldürdükten sonra kaçan ve 7 ay boyunca gizlenerek bu süre zarfında dedektif gibi eşinin gönül ilişkisi yaşadığı Veysel Akın’ın izini süren ve onu da bulup öldürdükten sonra teslim olan Gökhan Demirok, toplamda 31 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre; Diyarbakır’da eşi Melike Demirok’u (25) evinde bıçaklayarak öldüren, 7 ay sonra da eşinin gönül ilişkisi yaşadığı Veysel Akın’ı bulup öldürdükten sonra polise teslim olan Gökhan Demirok’un yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada hazır bulunan sanık, eşinin kendisini Veysel Akın ile aldattığını, ayrı bir cep telefonu hattı alarak gizli gizli görüştüklerini savundu.

"ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI GÖRÜNCE ÇILDIRDIM"

Veysel Akın ile eşinin ilişkisini öğrendiğinde boşanmak istediğini ileri süren Demirok, şu iddiaları dile getirdi:

"Boşanmak için avukatımı aradım. Eşim bunu duyunca evde ne kadar ilaç varsa içip intihara kalkıştı. Onu hastaneye götürdüm. Sonra Kur'an'a el basıp kendini düzelteceğini söyledi. Eşim bu ilişkiyi inkâr edince ben ikna olur gibi oluyordum ancak içimde kuşku sürüyordu. 4 ve 8 yaşında iki çocuğumuz vardı. Sonra eşime telefon gelince evden yalın ayak çıkıp gitti. Ben yatak odasına girdiğimde çekmecedeki 223 bin liranın da olmadığını gördüm. Telefonu kapalı olduğu için ulaşamadım.

Sonra beni sahte bir hesaptan görüntülü aradı. Eve dönmesini söyledim ve karakola gidip beni aradığı hesabı bildirdim. Sonra eşim karakola yanında üç kadınla birlikte geldi. Bu kadınlardan şüphelendim. Ama bana yalvardı 'Eve gidelim' deyince birlikte eve gittik. Eşimden kullandığı ikinci telefonunu istedim. Açıp incelediğimde içinde çıplak görüntülerini gördüm. Ben bağırınca Veysel Akın ile beni aldattığını itiraf etti. Beni aldatıp paramızı çalıp evden kaçtığı için kendimi kaybettim ve elimdeki bıçakla onu öldürdüm."

"KAÇTIM, SEVGİLİSİNİN PEŞİNE DÜŞTÜM"

Cinayetin ardından Veysel Akın'ın peşine düştüğünü anlatan Demirok, şöyle devam etti:

"Bu olaydan sonra kaçtım ve eşimle ilişkisi olan Veysel Akın’ın peşine düştüm. Ona ulaştım ve beni olay yerine Veysel çağırdı. Amacı beni tuzağa çekip öldürmekti. Bulunduğu eve gittiğimde Veysel bir kadınla oturuyordu. Bana silah çekip ağır küfürler etti, gerisini hatırlamıyorum. Bu olayla kardeşlerimin ilgisi yok. Ben kardeşlerimi bu işe dahil etmek isteseydim şizofreni tanısıyla cezai ehliyeti olmayan bir kardeşim var. Onu bu işe dahil ederdim ama yapmadım."

'SADAKAT YÜKÜMLÜLÜĞÜ'

Mahkeme, Gökhan Demirok'un annesinin polis imdat hattını arayarak oğlundan ve gelininden haber alamadığı ihbarında bulunması üzerine polisin balkon camından içeri girdiği ve Melike’nin sırt, boyun ve ensesinden bıçaklanmış cansız bedeniyle karşılaştığını belirtti.

Maktulün Türk Medeni Kanunu'nun 185. maddesinde düzenlenen sadakat yükümlülüğüne aykırı davrandığını gösteren hareketlerle evli ve çocuklu olduğu halde başka bir erkekle eşini aldattığı kaydedildi. Mahkeme, sanığın karısının cep telefonundaki çıplak fotoğrafları görmesi, öncesinde eşinin evdeki paraları da alarak evden kaçması ve gönül ilişkisini itiraf etmesi nedeniyle Gökhan Demirok’un haksız tahrik altında eşini öldürdüğünü savundu.

KAFASINA SİLAH DAYAYIP EVE GİRDİ

Mahkeme sanığın eşini öldürdükten sonra da teslim olmayıp firar ederek 7 ay boyunca eşinin sevgilisinin peşine düştüğünü, onun da kaldığı evin adresini tespit ettikten sonra ikametine gittiğini belirtti. Veysel Akın’ın bu olay nedeniyle eve gelenlere karşı dikkatli davrandığı ve kapıyı her gelene açmadığı için bunu bilen sanık Gökhan Demirok’un yanında ortak tanıdıkları olan başka bir arkadaşını götürdüğü bildirildi.

Zili Ahmet Elaltunkara’nın çaldığı, kapı dürbününden bakan evdeki Fuat Erdem’in Ahmet’i tanıdığı için kapıyı açmasıyla geride duran Gökhan Demirok’un Ahmet’in kafasına arkadan silahın kabzasıyla vurup evin içine daldığı vurgulandı. İçeri giren Gökhan’ın Veysel Akın’ın bulunduğu odaya girip silahını ateşleyerek öldürdükten sonra kardeşiyle birlikte olay yerinden ayrıldığını belirtti. Veysel Akın’dan kaynaklanan tahrikten dolayı sanık Gökhan Demirok’un haksız tahrik altında cinayeti işlediği yönünde mahkemede vicdani kanaatin hasıl olduğu kaydedildi.

BİR CİNAYETTEN 18, DİĞERİNDEN 13 YIL

Mahkeme, Gökhan Demirok’u eşini kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı, ardından bu cezayı haksız tahrik altında işlediği için 18 yıl 4 aya indirdi. Eşinin sevgilisi Veysel Akın’ı da öldürmekten önce müebbet hapis ardından da bu cinayeti yine tahrik altında işlediği için cezasını 13 yıl 4 aya düşürdü.

Kendisine yardım eden kardeşi Muhammet Mustafa Demirok 11 yıl 8 ay, Ahmet Elaltunkara ise 10 yıl 5 ay hapisle cezalandırıldı. Mahkeme Gökhan Demirok’un hükümle birlikte tutukluluk halinin devamını, diğer iki sanığın ise karar kesinleşene kadar yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverilmelerine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler