Başkan Esen kadın personel ile kahvaltıda buluştu

Kadın çalışanları ile Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Başkan İsmail Hakkı Esen, Türkiye’de kadın çalışanlarını 8 Mart’ta idari izinli sayan ilk belediyelerden olduklarını söyledi.

ÇANKIRI Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Belediyede çalışan kadın personeline idari izin verdi. Kadın çalışanları ile Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen Başkan Esen, Türkiye’de kadın çalışanlarını 8 Mart’ta idari izinli sayan ilk belediyelerden olduklarını söyledi.

63’ü büyük 178 projeyi gerçekleştirirken yeşerten de güzelleştiren de hep kadın çalışanlarının olduğunun altını çizen Esen, "Atıl arazileri tarım arazilerine dönüştürdük, üretimimizin en önemli halkası kadınlarımız oldu. Yöresel ürünlerimizi tescilletirken doğru tarifler ile bize yön veren Çankırılı kadınlarımız oldu. Kente estetik katalım dedik, peyzaj düzenlemelerinde yeşerten de çiçek diken de hep kadınlarımız oldu. Sıcak demediler, soğuk demediler, alın terleri ve emekleri ile hep sahada koşuşturdular. Tesisler açtık, servisin en önemli halkası kadın çalışanlarımız oldu. Halk otobüsleri aldık, önemli güzergâhları kadın şoförlerimize emanet ettik. Belediye Meclisimizde karar alırken kadın üyelerimizin bakış açılarından faydalandık. Kooperatif kurduk, kadınlarımız yaptı, şişeledi, paketledi ve sattı. Çalışmalarımızı halkımıza doğru anlatalım dedik, kadın çalışanlarımızın gözünden anlattık. Çankırı’ya Yöresel Mutfak Evi kazandırdık, kadınlarımızın maharetli ellerinden çıkan ürünleri ziyaretçilere tattırdık. Kadınlarımız kafa kafaya verdi, geçmiş ile gelecek arasında köprü kurarak eski yöresel ürünleri bir araya getirdi ve Çankırı Kültür Evi açtık. Voleybol takımı kurduk. Kulübümüz bünyesinde faaliyet gösteren Kız Voleybol Takımımız başarılara imza atarken, kadın çalışanlarımız “Biz de varız!” dedi ve kurumlar arası voleybol turnuvasında mücadele verdi. Kısacası, elinizi attığınız her işi parlattınız, her toprağı yeşerttiniz." dedi.

Konuşması büyük alkış alan Esen, kahvaltı sonunda kadın mesai arkadaşlarına teşekkür ederek çalışanlarının Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler