Enişte helikopteri halletti!

"Enişte" helikopteri halletti!

Cumartesi günü başlayacak olan Paragliding World Cup Türkiye organizasyonu için merakla beklenen helikopter, İçişleri Bakanı Şahin'in talimatı ile Çavundur'a gönderiliyor.

Paragliding Word Cup Türkiye yarışmalarının başlayacağı 23 Temmuz günü yaşanan helikopter sorunu sıcak saatlerde halledildi.

Çavundur Termal Otel’de Cumartesi günü saat 19.30’da yapılacak açılış kokteyli ile start alacak olan Paragliding Wold Cup Türkiye yarışmaları için 41 ülkeden 140 pilotla ülkemizden yaklaşık 100 pilot Cumartesi günü Çavundur’a geliyor.

"ENİŞTE" SIKINTIYI ORTADAN KALDIRDI

Günlerdir yapılan hazırlık çalışmaları ve Çankırı’da Vali vekili Haldun Aksalman başkanlığında yapılan son toplantıda gündeme ÇANHAVK Başkanı Tahsin Tekin tarafından getirilen “yarışma süresince Çavundur’da konuşlanması gereken tam teşekküllü bir helikopter” talebi İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yani “enişte” tarafından halledildi.

Toplantı sonrası yaşanan süreçte Ak Parti Çankırı milletvekili İdris Şahin'in ÇANHAVK Başkanı Tahsin Tekin ve Bakan Şahin ile yaptığı görüşmelerin de sıkıntının ortadan kaldırılmasında önemli bir etken olduğunu da hatırlatmakla birlikte Bakanı hafta başında ziyaret eden İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç de konuyu gündeme getirenler arasında.

Bununla birlikte bilmeyenler için belirtelim, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in eşinin ailesi Atkaracalar'dan Hocagil sülalesinden evli ve halen ilçede kendisine ait bir evi bulunmakta.

YARIŞMALARIN 2 GÜNÜ IŞIK DAĞINDA GERÇEKLEŞECEK

Öte yandan bu yıl düzenlenen organizasyonda yaşanılacak yeniliklerden bir tanesi de, Çerkeş – Işıkdağı’ndan yapılacak uçuşlar.

ÇANHAVK Başkanı Tahsin Tekin “Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan’ın göstermiş olduğu sıcak ilgi ile birlikte start alan Işıkdağı’ndan uçma kararımız kesinleşti. Tespit ettiğimiz nokta ile Çerkeş arasındaki yaklaşık 35 km’lik yol son bir haftadır İl Özel İdaresi, Çerkeş Kaymakamlığı ve Çerkeş Belediyesince sürdürülen revize çalışmalarıyla istenilen düzeye geldi. Özellikle yurt dışından gelecek olan deneyimli pilotların Işık Dağının güzelliği ile birlikte bölgeyi farklı bir açıdan izlemelerini sağlamak amacıyla böylesi yeni bir uçuş noktası tespit ettik.” derken, Bayramören’deki etkinliklerin zayıflamasını da şu cümlelerle özetledi:

“Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen’in tutum ve davranışları bu yılki organizasyonun planlanmasında zorunlu değişiklikleri beraberinde getirdi. Açılış ve kapanış programlarını yarışmacıların büyük bir bölümünün konaklayacağı Çavundur Termal Otel’de gerçekleştireceğiz. Bayramören’de Kuzey ve güney pistlerinden uçuşlarımızla birlikte bazı yarışmacılarımız burada konaklayacaklar.”

AÇILIŞ KOKTEYLİ 23 TEMMUZ CUMARTESİ AKŞAMI

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre organizasyonun açılış kokteyli 23 Temmuz Cumartesi günü saat 19.30’da Çavundur Termal Otel’de yapılacak. Uçuşlar Pazar sabahı başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler