Enişteden Çankırıya mega jest

"Enişte"den Çankırı'ya mega jest

Kabinede İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Çankırı'nın "enişte"si İdris Naim Şahin'den kolay kolay unutulmayacak hizmet.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den nam-ı diğer "enişte"den Çankırı'ya ve Çankırılılara kolay kolay unutulmayacak bir hizmet.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Vali Vahdettin Özcan'ın geçtiğimiz hafta Ankara'da gerçekleştirilen 81 ilin valisinin de katıldığı valiler toplantısı sırasında yaptığı görüşmeler sonrasında Çankırı'ya yeni bir hükümet konağı yapılması kararı çıktı.

Özkanoğlu ADOPEN'den Kampanya
Son gün 29 Şubat 2012

İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığının bütçelendirdiği Ordu ve Çankırı illerine yeni hükümet konağı yapımı maliyeti toplamda 45 milyon tl olarak belirlendi. 2012-2014 yılları arasında tamamlanması planlanan Çankırı Hükümet Konağı projesine mahsuben de 2012 yılı bütçesinden 2 milyon tl Çankırı için, 2.5 milyon tl de Ordu için ayrıldı. Çankırı Hükümet Konağının maliyeti de 20 milyon tl olarak tahmin edildi.

YENİ PROJE ESKİ KÖY HİZMETLERİ
YERLEŞKESİNDE HAYAT BULABİLİR

Çankırı'ya yapılacak olan yeni hükümet konağı ile ilgili Vali Özcan'ın yer baktığı ve bugün için yeni yapılacak projenin Kırkevler mahallesi içerisinde İl Özel İdaresi'nin kullanımında bulunan eski Köy Hizmetleri Binası yerleşkesinin gündeme geldiği de öğrenildi.

Yaklaşık 60 bin metrekarelik bir alana sahip eski Köy Hizmetleri yerleşkesinde hayat bulacak olan yeni hükümet konağının, bugün için şehrin çeşitli yerlerinde bulunan Çankırı Valiliği'ne bağlı il müdürlüklerinin tamamını tek çatı altında toplayacak büyüklükte olacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler