Enişteye Hakkaride saldırı

Enişte'ye Hakkari'de saldırı

Bakan'ın esnaf ziyareti sırasında bir grup "taşlı" gösteride bulundu, polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Hakkari'de bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, iftar sonrası çıktığı şehir merkezinde vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. Vatandaşlar tarafından uzun süre yuhalanarak protesto edilen Bakan Şahin'i korumak için polis havaya uyarı ateşi açtı. Gruba basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale edilirken, gerginlik nedeniyle Bakan Şahin bir işyerine sığındı.

Akşam saatlerinde karayolu ile geniş güvenlik önlemleri altında Van'dan Hakkari'ye gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sibar Oteli'ne geçti. Burada iftar yemeğini yiyip otele yerleşen Şahin, iftar sonrası geniş güvenlik önlemleri altında şehir merkezinde bulunan Cumhuriyet Caddesi'ne çıktı.
 
eniste-hakkari-taslisaldiri-sozcu-resim-081.jpg
 
PROTESTO EDİLDİ
 
Bu sırada toplanan bir grup tarafından uzun süre yuhalanarak protesto edilen Bakan Şahin'i korumak için polis havaya uyarı ateşi açtı. Açılan ateşle birlikte gerginlik büyüdü. Polis havaya açılan uyarı ateşlerine rağmen dağılmayan protestoculara basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Çıkan gerginlik nedeniyle şehir merkezinde bayram alışverişi yapan vatandaşlar evlerine koştu, esnaflar işyerlerinin kepenklerini indirdi. 
 
BAKAN ŞAHİN İŞYERİNE SIĞINDI
 
Gerginlik nedeniyle Bakan Şahin bir işyerine sığınırken şehir merkezine onlarca zırhlı araç sevk edildi. Özel Harekat Timleri ve korumalar Şahin'i koruma altına alırken, ilçede başlayan gerginlik sürüyor. (Kaynak: haberturk.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler