Erdoğan'ı taşıyan YHT'da talihsizlik!

Erdoğan'ı taşıyan YHT'da talihsizlik!

Başbakan Erdoğan ile bakanlar ve bürokratlardan oluşan yolcularıyla ilk seferine çıkan Yüksek hızlı Tren'in (YHT) seyir teli (katener) koptu. Eskişehir'deki açılıştan sonra yeniden yola çıkan YTH'nin Kocaeli'deki zorunlu molası 20 dakika sürdü.

Bu sabah saat 11.55'te Ankara'dan çıkan Yüksek Hızlı Tren, saat 12.40'ta Eskişehir'e geldi. Başbakan ve bakanların da bulunması nedeniyle alınan güvenlik önlemlerine helikopterler de havadan destek verdi. Eskişehir Garı'nda yapılan törenin ardından Yüksek Hızlı Tren saat 15.30'da İstanbul'a gitmek üzere yoluna devam etti.

İZMİT GİRİŞİNDE KALDI
Bilecik'e uğrayan ve saat 18.30'da İstanbul Pendik Garı'nda olması planlanan Yüksek Hızlı Tren, saat 17.50'de İzmit girişindeki 42 Evler Mahallesindeki geçide geldiğinde arızalandı. Trende bir anda elektrik kesilince büyük bir şaşkınlık yaşandı.

Yetkililer, kısa süre sonra trenindeki arızanın katener seyir telinin kopmasının kaynaklandığını, kopan telin tamirinin ardından yola devam edileceğini açıkladı. Arızanın giderilmesi için çalışma yapılırken, Başbakan Erdoğan ve bakanlar trende bekledi.

20 DAKİKA SÜRDÜ
Yaklaşık 20 dakika sonra arıza giderilip tren hareket ederken, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, "Sayın bakınım daha önce böyle bir şey olmamıştı, hiç anlayamadık. Nedenine bakıyoruz" dediği duyuldu.

BAKAN'DAN SABOTAJ İHTİMALİ
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Yüksek Hızlı Tren'in (YTH) ilk seferinde yaptığı arızaya ilişkin açıklamada yaptı: "Kopan telden sarkan bir parça, ön cama çarparak çatlattı. Güvenlik tedbiri amacıyla tren durduruldu. Enerjiyi biz kestik" dedi. Ulaştırma Bakanı arıza ilişkin yaptığı açıklamada; "Sabotaj olmayabilir fakat kafamda soru işaretleri var. Bunlar teknik konular, arkadaşlar araştıracak' dedi.

YHT 1 HAFTA BEDAVA
Öte yandan, açılışı bugün yapılan İstanbul - Ankara YHT hattı, pazar gününden itibaren bir hafta süreyle ücretsiz olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler