Eski vekile silahlı saldırı

Eski vekile silahlı saldırı

Anap Bursa eski milletvekili Mehmet Gedik silahlı saldırı sonucuhayatını kaybetti.

Anavatan Partisi (ANAP) döneminde Bursa milletvekilliği yapan Mehmet Gedik, Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde bir balık restoranında Eskişehirspor ile Trabzonspor arasında oynanan maçın ardından küfürleşme nedeniyle çıkan kavgada tabancayla öldürüldü. Katil zanlısı olay sonrası gözaltına alındı.

1987-1995 yılları arasında 2 dönem Anatavan Partisi Bursa milletvekilliği görevinde bulunan Mehmet Gedik, arkadaşlarıyla birlikte Bursa'nın Mudanya İlçesinde içkili bir restorana gitti. Restoranda Eskişehirspor-Trabzonspor maçını izleyen Gedik maçın berabere bitmesinin ardından maçla ilgili küfür ettiği iddia edildi. Gedik'in oturduğu masanın hemen yanında oturan ve kız arkadaşıyla restorana gelen Mehmet A. Ş.'nin "Neden küfür ediyorsun?" sorusuyla başlayan tartışmanın kısa süre içinde kavgaya dönüştü.

Kavganın büyümesiyle birlikte Mehmet A.Ş. belinden çıkardığı tabancayı eski milletvekili Gedik'e yönelterek 8 el ateş etti. Vücudunun çeşitli yerlerine 4 kurşun alan Gedik olay yerinde hayatını kaybederken zanlı Mehmet A. Ş. gözaltına alınarak Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor. Mehmet Gedik, 1953 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğdu. Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitiren Gedik, serbest müteahhitlik yapmıştı. TBMM'nin 18 ve 19. döneminde milletvekili olarak görev yapan Mehmet Gedik, 2 çocuk babasıydı.

BURSA VALİSİ HARPUT: "ŞU ANDA BİLGİ OLARAK
SADECE ÖLÜM VAR. ZANLI YAKALANDI."

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Anavatan Partisi (ANAP) eski Milletvekili Mehmet Gedik'in silahlı saldırı sonucu ölümüyle ilgili olarak, ''Şu anda bilgi olarak sadece ölüm var. Başka bir şey yok'' dedi.

Vali Harput, AA muhabirinin sorusu üzerine, Gedik'in saldırı sonucu vefatı konusundaki gelişmelerin takip edildiğini söyledi.

''Şu anda bilgi olarak sadece ölüm var. Başka bir şey yok'' diyen Harput, zanlının yakalandığını hatırlatarak, ''Sabaha kadar belli olur. Ayrıntıyı bilemiyorum. Yarın (bugün) inşallah belli olur'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler