Feshaneden kimler geldi kimler geçti

Feshane'den kimler geldi kimler geçti

27-30 Eylül tarihleri arasında Feshane'de düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri'nin önemli konukları oldu.

Feshane'de 27 Eylül'de başlayan ve 30 Eylül Pazar günü sona eren "Çankırı Tanıtım Günleri"nin önemli konukları oldu. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı İstanbul milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Karabük Valisi İzzettin Küçük, İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr.Nurettin Akman, ve Ahmet Maranki konuklar arasındaydı.

Bu isimlerin dışında Çankırı Tanıtım Günleri etkinliğine İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, ünlü Yazar Sahrap Soysal, oyuncu İsmail Filiz, ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu, LC Waikiki Mağazaları sahibi Vahap Küçük, Bedaş Genel Müdürü Başdanışmanı Abdullah Kaleşli, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, İzmir Çankırılılar Derneği’nden İbrahim Zencirci ve isimlerini sayamadığımız birbirinden değerli çok sayıda konuğumuz Feshane’de Çankırılılarla bir arada oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Burhan Kuzu, Çankırı Milletvekili Av.İdris Şahin ile birlikte Cuma günü Feshane’de idi. Valilik Standını ziyareti sonrası tüm stantları ziyaret ettiler.

 
 
burhankuzu-idrissahin-vahdettinozcan-sozcu-resim-091.jpg
 
Cumartesi günü Çankırı Kaya Tuzu ve Sağlıklı Yaşam konulu konferans veren Kozmik Bilim Uzmanı Ahmet Maranki Çankırı’nın büyük bir tuz rezervine sahip olduğunu belirtti. Çankırı ekonomisinin kaya tuzu sayesinde canlanacağını söyleyen Maranki, doğal kaya tuzunun sağlığa faydalı olduğunu belirterek, Çankırı kaya tuzunun özellikleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
 
Orman ve Su işleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman da daha önceki dönemde Çankırı Milletvekili olarak görev yaptığını belirterek, Çankırı’nın kalkınması için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Bakanlık çalışmalarıyla ilgili genel bilgiler veren Akman, son dönemlerde Çankırı’ya büyük ödenek aktarıldığını, kurulacak barajlar ile sulanabilir arazinin iki katına çıkarılacağını kaydetti.
 
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Çankırılıları İstanbul’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise kendisinin de Çankırılı olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin ekonominin yanında birlik beraberliğe de faydalı olacağını dile getirdi.
 
Çankırı Eski Valisi Halil Ulusoy, İlimizden yeni tayin olan Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Bayrampaşa Askerlik Şubesi Başkanı P.Albay Sinan Melül ile Kağıthane Askerlik Şubesi Başkanı Alb.Kaya Gedikli’de eşleri ile birlikte Çankırı Tanıtım Günleri’nin konuğu oldular.
 
Katılımcılar stantları Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç birlikte gezdiler. Yöresel ve el sanatları ürünleriyle ilgili bilgiler alan katılımcılara Vali Özcan tarafından Çankırı’nın yöresel içeceği olan ‘Kızılcık Ekşisi’ ikram edildi.
 
Program sonunda katkılarından dolayı Bakan Yardımcısı Akman ve Vali Özcan tarafından Ahmet Maranki’ye plaket, Sunuculuk yapan Ali Şentürk (Afrikalı Ali) ve Mehmet Akbay (Gezegen Mehmet)’e ise üzerinde resimlerinin bulunduğu tuz lambaları takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler