Festivale Sibel Can ya da Hadise gelecek derken!

Festivale Sibel Can ya da Hadise gelecek derken!

Son üç yıldan bu yana Kurşunlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festivali bu yıl Gençlik Derneği kendi imkanlarıyla düzenliyor.

2005 Yılında Kurşunlu Belediyesi tarafından başlatılan ve bu güne kadar “Kurşunlu Bal Festivali”, “Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivali”, “Kurşunlu Gençlik Festivali” gibi adlar altında düzenlenen Kurşunlu Festivali bu yıl Kurşunlu Belediyesinin organizasyona katılmaması yüzünden, Kurşunlu Gençlik Derneği tarafından “Gençlik Gecesi” adı altında düzenleniyor.

Ramazan  Bayramının Zafer Bayramıyla aynı günlere gelmesi üzerine ulus olarak iki bayramı birden kutlamaya hazırlanırken, Kurşunlu Gençliği bununla yetinmeyip hemşerilerine üç bayramı birden yaşatmak istiyor.

Kurşunlu Belediye Başkanlığının 2007 yılında olduğu gibi bu yıl da festival yapmama kararı alması üzerine, Kurşunlu halkının beklentilerine yanıt vermek yine Kurşunlu Gençliğine düştü.

dernek-afis-resim-05.jpg

FESTİVALE SİBEL CAN YA DA HADİSE GELECEK DERKEN!

Kurşunlu Gençlik Derneği'nden yapılan açıklamada: “Kurşunlu halkı olarak,  Bal ve Gençlik Festivalinin gelenekselleşmesini isteyip beklerken, hatta Belediye tarafından festivalin bayram günlerinde yapılacağı, festivale Sibel Can ya da Hadise gibi isimlerin geleceği söylentileri yayılmışken belediyenin organizasyonu yapmaktan vazgeçmesine bir anlam veremedik.

Oysa aylardan beri Kurşunlu halkı bu festivali bekliyor, düğününü sünnetini buna göre programlamaya çalışıyordu.

Bizler de Gençlik Derneği olarak halkımızın bu beklentilerini boşa çıkartmamak ve Kurşunlu Festivalinin gelenekselleşmesi için 2007 yılında olduğu gibi bu yıl da festivali yapmak görevini üstlendik. Hatırlanacağı gibi 2007 yılında da Kurşunlu Belediyesi festival yapmaktan vazgeçmesi üzerine onbeş gün gibi kısa sürede hazırlanarak “Gençlik Şöleni” adı altında halkımıza hoş saatler geçirtmeyi başarmıştık.

Bu yıl da aynı duygu ve düşüncelerle yola çıkarak “Gençlik Gecesi” adında bir proğram hazırladık. Amacımız Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivalini her yıl düzenli olarak yaparak geleneksel hale getirmektir.

kursunlu-dernek-resim-03.jpg

ANKARALI NAMIK VE SEVGİ PETEK GELİYOR

Kutsal Ramazan bayramıyla, Ulusal 30 Ağustos Zafer Bayramımızın aynı güne denk gelmesi üzerine, Dernek olarak hazırladığımız “Anay veranla anay” adlı oyunumuzu 30 Ağustos Salı günü akşamı saat 20.00 ve 22.00 de iki kez sahneleyeceğiz.

31 Ağustos Çarşamba akşamı ise sanatcı hemşerilerimiz Sevgi Petek ve Ankaralı Namık’ın konserleriyle halkımızın karşısında olacağız.

Sadece Kurşunlu ve köyleri halkımızı değil, tüm Çankırılı hemşerilerimizi Kurşunlu’ya bekliyoruz.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler