Film senaryosu gibi dolandırıcılık!

Film senaryosu gibi dolandırıcılık!

Mini etek giyerek tamirci Murat M.'nin dükkanına giden kadın...

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, kahvehane işleten Serkan B. ve Mahmut A., akrabasından 500 bin liralık miraskalan oto tamircisi arkadaşları Murat M.’yi dolandırmak için filmleri aratmayan bir senaryo hazırladı. Para karşılığı ayarlanan bir kadın, aracını tamir ettirme bahanesiyle mini etek giyerek tamirci Murat M.’nin dükkanına gitti. Kadının kocası kimliğindeki bir adam “Eşimi taciz ettin. Seni vurduracağım” diye tamirciyi tehdit etti. Parayla tutulan mafya kılığındaki iki kişi de, “Seni bu beladan kurtacağız” diyerek Murat M.’ye yardım teklif etti. Mafya elemanları, boş bir arazide kadının kocasını vurduklarını iddia ederek tamirciden 50 bin lira aldı. Ortada ne ceset ne de gazetelerde haber olmamasından şüphelenen tamirci, polise başvurup dolandırıcılık senaryosunda rol alan 11 kişiyi yakalattı. 8 kişi tutuklandı.

MİRASI DUYDULAR, TUZAK KURDULAR
 
Bayraklı ilçesinde 10 yıldır otomobil tamirciliği yapan Murat M’ye (38), bir yakınının vefatı üzerine Ankara’da 500 bin lira değerindeki bazı araziler miras kaldı. Aynı semtte oturan ve kahvehane işleten Serkan B. ve Mahmut A., miras parasını almak için filmleri aratmayan bir dolandırıcılık oyunu hazırladı. Şebeke elemanları, Denizli’de yaşayan Baran A.’yı arayarak, planlarını anlatıp güzel bir kadınla birlikte gelmesini istedi. Baran A. 3 bin lira karşılığında anlaştığı kız arkadaşı Z.G. ile birlikte İzmir’e geldi. Z.G., hazırlanan plana göre, mini etek giyip tamirhaneye giderek, “Otomobilim arızalandı” diyerek aracını bırakarak, tamirci Murat M. ile yakınlık kurdu. 20 dakika sonra tamirhaneye gelen ve Z.G.’nin eşi olduğunu iddia eden Baran A., eşinin Murat M. tarafından taciz edildiğini, kendisinin “mafya” olduğunu söyleyerek “Sizi öldüreceğim, bu dükkanı başınıza yıkacağım” diyerek tehdit savurdu.
 
‘YARDIM EDELİM’ DEDİLER
 
Serkan B. ve Mahmut A., başına gelenleri kendilerine anlatan arkadaşları Murat M.’ye yardım edeceklerini söyledi. Bu arada Baran A, Murat M’ye bir adres verip buluşmak üzere çağırdı. Murat M., Serkan B. ve Mahmut A. ile birlikte adrese gitti. Baran A.’yı otomobillerine alıp dağlık bir araziye götürdüler. Murat M.’ye otomobilde beklemesini söyleyen iki kişi, onun görmeyeceği şekilde yere iki el ateş edip kendini yere atıp ölü taklidi yapan Baran A.’yı öldürdüklerini söyledi.
 
KAN PARASI İSTEDİLER
 
Olayın ardından Serkan B. ve Mahmut A., Murat M.’den para koparmaya başladı. Şahıslar, arkadaşları Mehmet C.’yi, öldürdüklerini söyledikleri kişinin dayısı kimliğiyle Murat M.’ye gönderdi. Mehmet C., 100 bin TL “kan parası” istedi. 3 gün sonra ilk taksit olan 50 bin TL’yi alan Mehmet C., 3 ay sonra da kalan parayı almak için anlaştı. Murat M, cesedin bulunduğu yere polisin gelmemesinden ve cinayet haberinin de basında çıkmamasından şüphelenip polise gitti. Polis, adının Baran A.’nın öldürülüp öldürülmediğini araştırmaya başladı. Kayıp başvurusu olmamasından şüphelenen polisler, dolandırıcıların oyununu 3 aylık bir çalışma ile ortaya çıkardı. Polis, İzmir, Antalya, Aydın ve Denizli’de düzenlediği operasyonda 11 kişiyi gözaltına aldı. İzmir’de yakalanan kahvehane sahibi Serkan B. (31), kardeşi S.B. (25), suç ortağı Mahmut A. (29), arkadaşları İ.B. (34), Aydın’da yakalanan Mehmet C. (39), sevkedildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şebekeye yardım ettiği ileri sürülen 3 kişi serbest bırakıldı.
 
“ÖLDÜRÜLDÜ” DENİLEN ZANLI DENİZLİ’DE YAKALANDI
 
Polis, öldürüldüğü ve gömüldüğü ileri sürülen zanlı Baran A.’yı (26) Denizli’de gözaltına aldı. Eşi kılığındaki Z.G. (27) Antalya’da, planı hazırlayan grupta olduğu ileri sürülen M.A. (30) İzmir’de yakalandı. Adliyeye gönderilip nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 zanlı da tutuklandı. Olayla ilgili 8 zanlı tutuklanırken polis, zanlıların aldıkları 50 bin TL ve diğer paraları harcadıklarını belirledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler