Gezi Parkı merdivenlerinde eylem

Gezi Parkı merdivenlerinde eylem

Toplanan kalabalık merdivenlerde kitap okuyor...

Gezi Parkı'na girişlerine izin verilmeyenler merdivenlerde oturup kitap okuma eylemine başladı. Ancak polis buna izin vermedi. Bunun üzerine gençler, parkın karşısında oturma eylemine başladı.

Taksim Gezi Parkı'nın yanındaki yola oturan bir grup, kitap okumaya başladı. Yüzlerini parka dönen grubun yanına bir süre sonra polis geldi. Polis, grubun uzaklaşmasını istedi. Polisin uyarısı üzerine grup üyeleri kalkarak yolun karşısına geçti.

Eylem yapanlardan 19 yaşındaki Berkan Kılıç, ''Gezi Parkı'na kitap okumak için geldik. Polisler içeri almayınca merdivenlere oturduk. Oradan da kovdular. Biz de yolda kitap okuyoruz'' dedi.

Ellerinde kitap bulunan grubun bekleyişi sürüyor.

geziparki-merdivenler-sozcu-resim-05.jpg

MEYDANA GİRİŞLER KAPATILDI
Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle Taksim'de polis önlemleri artırıldı. Polis, meydandaki vatandaşları uzaklaştırdı. Çevik kuvvet tarafından meydana girişler kapatıldı.

PANKART GÖZALTISI
Taksim Meydanı'na bakan bir binanın 5. katından "Korkmayın" yazılı pankartı sarkıtan 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi, polis merkezine götürülürken asılan pankart da indirildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ İKİ ÇOCUĞU GÖZALTINA ALDI VE...

bo-hvkccmaa04d-.jpg

İstanbul Beyoğlu Emniyet Müdürü Ünal Altıner bugün iki çocuğu gözaltına aldı.

İstiklal Caddesi’nde, CHP binası önünde toplanan gruba polis önce ‘Dağılın’ uyarısı yaptı sonra uyarıyı dinlemeyen grubu, üzerine yürüyerek uzaklaştırdı. Galatasaray Meydanı’na kadar devam eden takip sırasında, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Altıner, küçük yaşta iki çocuğu yaka paça götürdü. İki çocuk çevredekilerin şaşkın bakışları arasında gözaltına alındı. Emniyet müdürlüğü, çocukların polislere sapanla bilye attığını, aynı eylemden daha önce de gözaltına alındıklarını öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler