Gölbaşında yaşayan Çankırılılar buluştu

Gölbaşı'nda yaşayan Çankırılılar buluştu

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın katıldığı gecede başağa Kadir Yanık seçildi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı Çankırılılar Derneği’nin Yaran Gecesine katıldı. Başkan Odabaşı, gelenek ve göreneklerin Türk insanını birbirine bağladığını söyledi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, katıldığı Gölbaşı Çankırılılar Derneği’nin Yaran Gecesine, gelenek, görenek ve törelerin Türk insanını birbirine bağladığını söyledi. Başkan Odabaşı, “Bunlar toplumumuzun çimentosu, birbirine bağlayan, birbirini ayrıştırmayan, birbirimizi iyi ve kötü gününde buluşturan kurallardır” dedi.
 
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, gecede yaptığı konuşmada, Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelerek Gölbaşılılık bilinciyle ortak hedefte buluştuklarını ifade ederek şunları söyledi:
 
“BİRBİRİMİZE KENETLİYOR”
“Türk milletine baktığımızda bir yanda yazılı yasalarımız var ama bizim için çok önemli ve çok değerli gelenek, görenek ve törelerimiz var. Bunlar bizim toplumumuzun çimentosu, birbirine bağlayan, ayrıştırmayan, birbirimizi iyi ve zor gününde, şenliğinde düğününde bir araya getiren ve vazgeçilmez kılan önemsediğimiz kurallardır. Ben diyorum ki Cenabı Allah bu kuralları geliştirmemize vesile olsun, bizi bu kurallardan ayırmasın.”
 
ankara-golbasi-yaran-sozcu-resim-44.jpg
 
Başkan Odabaşı; Çankırılıların Yaran Gecesi olduğu gibi Sivas’ın, Gümüşhane’nin, Yozgat’ın, Kars’ın, Hakkari’nin, Bayburt’un ve diğer yörelerimizin de düzenledikleri farklı geceler bulunduğunu, bunların hepsinin ortak noktasının toplumun faydasına, insanların yararına; birbirlerine kenetlemek için konular kurallar olduğunu söyledi. 
 
MUHTEŞEM YARAN GECESİ...
Gölbaşı Çankırılılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 3. Yaran Gecesine Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Adem Can, Belediye Meclis üyeleri, Siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Programda Çankırı yaran ekibi oynadıkları yöresel oyunlar ile eğlence dolu bir gece yaşattılar. Gelen konuklar da yaranlar ile oyun oynayarak eğlendiler. 
 
Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Adem Can ve Gölbaşı Çankırılılar Derneği Başkanı Mustafa Taş yaptıkları konuşmalarında, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler. Başkanlar, “Sayın Başkanımız Odabaşı, bizim onursal baş ağamız” diyerek Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nı onursal baş ağa ilan ettiler. 
 
Bu arada gecede bu yılın baş ağası ise Gölbaşı Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Kadir Yanık seçildi. Kadir Yanık’a kıyafetini Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı giydirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler