Güle görkemli karşılama

Gül'e görkemli karşılama

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül için Londra'da karşılama töreni düzenlendi.

Buckingham Sarayı'nın yakınındaki tören alanına Gül çifti gelmeden önce Kraliyet Süvari Birliği bando eşliğinde giriş yaptı. Tören alanına ilk olarak İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip İngiltere milli marşı eşliğinde geldi. Daha sonra tören alanının White Hall Kapısı'ndan Türk bayraklı araçla Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül girdi.

Kraliçe ve eşi, Gül çiftini tören alanındaki platformda karşıladı. Bu sırada Green Park'ta 41 pare, Tower of London'da 62 pare top atışı yapıldı.

İstiklal Marşı'nın çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Edinburgh Dükü Philip eşliğinde Kraliyet Şeref Kıtası'nı selamladı. Selamlamanın ardından Süvari Birliği eşliğinde Kraliyet atlı arabaları tören alanına geldi.

KIRMIZI BEYAZ
Atlı arabalar daha sonra tören alanından ayrılarak Türk ve İngiliz bayraklarıyla donatılan Mall Caddesi'nden geçerek Buckingham Sarayı'na doğru ilerlediler. Cadde boyunca aralarında Türk ve İngiliz vatandaşlarının da bulunduğu çok sayıda kişi sevgi gösterisinde bulundu.

ingiltere-gul-resim-03.jpg

Konvoy, Buckingham Sarayı'nın avlusuna bando tarafından çalınan İstiklal Marşı eşliğinde girdi. Marşların ardından arabalarından inen Cumhurbaşkanı Gül, Kraliçe 2. Elizabeth, Hayrünnisa Gül ve Edinburgh Dükü Philip, sarayın giriş kapısının önündeki merdivenlerde basın mensuplarına poz verdiler.Kraliçe Elizabeth ve eşi Philip, Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'e konaklayacakları Belçika Süiti'ne kadar eşlik ettiler ve süit hakkında bilgi verdiler.

Tören alanına kurulan platformların Türk bayrağının renkleri olan kırmızı ve beyaz renkte hazırlanması ve üzerlerinde Cumhurbaşkanlığı forsunun bulunması dikkati çekti.

GÜL'ÜN ONURUNA YEMEK
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Gül'ün onuruna öğle yemeği verdi. Gül ve eşi Hayrünnisa Gül daha sonra, Kraliçe Elizabeth ve eşi ile Türk eserlerinin de yer aldığı Kraliyet Koleksiyonu'ndaki parçalardan oluşan sergiyi gezdi.

Öte yandan, Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Westminster Katedralini ziyaret ederek, meçhul asker anıtına çelenk bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler