Hasan Cemal Milliyetten ayrıldı

Hasan Cemal Milliyet'ten ayrıldı

Veda ve teşekkür...

Hasan Cemal ile Milliyet'in yolları ayrıldı. Milliyet'in genel yayın yönetmeni Derya Sazak bu ayrılığı şöyle duyurdu.

"Milliyet Gazetesi’nin değerli yazarlarından, 45 yıllık meslek ustası  Hasan Cemal’le yollarımız bugünden itibaren üzülerek ayrılmaktadır.
 
Kendisine gazetemizdeki 15 yıllık yazarlık yaşamı nedeniyle teşekkür ederiz. Ne zaman isterse Milliyet’teki köşesi ona açık olacaktır.
 
Sevgi ve Saygılarımla,
 
Derya Sazak / Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni"
 
CENGİZ ÇANDAR'DAN BÜYÜK İDDİA!
SKYTürk 360'da yayınlanan Şimdi Söz Sizde programına katılan Cengiz Çandar, Milliyet yazarı Hasan Cemal'in kovulmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı..
 
Cengiz Çandar, Derya Sazak'ın açıklaması geldiğinde Hasan Cemal'le birlikte olduğunu ve Hasan Cemal'in Milliyet'ten kendi isteğiyle ayrılmış gibi gösterildiğini söyledi. Cengiz Çandar şunları söyledi.. "Derya Sazak'ın açıklaması çok komik. Sanki Hasan Cemal kendi ayrılmak istemiş... Derya Sazak, Hasan cemal'in köşesi her zaman açık demiş, hemen Hasan'a döndüm, (bir yazı yaz şimdi, hemen gazeteye gönder, madem köşen açık sana, yarından itibaren yazıyorum de bakalım koyacaklar mı yazını" dedim.. Böyle komedi olur mu? Hiç şık olmadı bu açıklama.."
 
Cengiz Çandar, Hasan Cemal için patronun Başbakanla konuştuğunu açıkladı. İmralı notlarının yayınlanmasından sonra Demirören'in Erdoğan'la iki kez görüştüğünü söyleyen Çandar, "Ben başbakanın Hasan Cemal'i, kovun dediğini sanmıyorum. Başbakan'ın gazabından çekinen bir patron görüntüsü var" dedi.
 
Radikal yazarı Cengiz Çandar, Demirören için "eğer gazetecilik ilkeleri olan bir patron olsaydı, Erdoğan'ın sinirlenmesine bakmazdı. Hasan Cemal gibi bir isme 45 yıllık bir gazeteciye yazdırmıyorsa Başbakan'ın atın demesi bile gerekmiyor." dedi ve "Hasan Cemal'i  Başbakan kovdurmadı, Başbakan'dan korkan patron kovdu." diye ekledi.
 
Cengiz Çandar "Tutanakları yayınlayan muhabir de, Ankara Temsilcisi de, Genel Yayın Yönetmeni de yerinde oturuyor, ama olan Hasan Cemal'e oldu" dedi..

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler