Hemen de alınırmış “zat-ı muhteremler (!)

Hemen de alınırmış “zat-ı muhteremler" (!)

Çok tuhaf gelecek ama, Çankırı'nın seçilmişi, sokaktaki vatandaştan daha alıngan (!)

Çankırı insanının en temel özelliklerinden bir tanesi yapılan “eleştiri” karşısında hızlı bir şekilde “alınma”sı (!) Bu durum sokaktaki insan için geçerli olabilir. Ancak benzer durumu "seçilmiş" insanlar yani "siyasetçiler" gösterirse burada bir arıza var demektir. Hem de ne arıza!

Konuyla ilgili yaşanan örnekler saymakla bitmez. Bununla birlikte medyanın her geçen gün değişen ortamına karşın, Çankırı'da siyasetçi (!) pozisyonunda olan zat-ı muhteremler böylesi olumsuz örneklerin sayısını azaltacakları yerde hız kesmeden "bildik tepkilerine" devam ederler!

Son örnek Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz’dan geldi! Çankırı’nın önde gelen gazetelerinden Karatekin’de yer alan “Öbür ay olsun, yevmiyeli olsun” başlıklı habere tepki gösteren Başkan Canbaz, meclisin ilk oturumunda gündem dışı konuşma yapmış. İsterseniz gelin dünkü Karatekin gazetesinde konuyla ilgili yeralan habere bir göz atalım:

CANBAZ’DAN ‘YEVMİYE’ AÇIKLAMASI

"İl Genel Meclisi’nin dünkü birleşiminde gündem dışı bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, gazetemizin Cumartesi günkü nüshasında yayınlanan “Öbür ay olsun, yevmiyeli olsun” haberine tepki gösterdi.

Meclis üyelerinin seçilerek geldiklerini hatırlatan Canbaz, 27 meclis üyesinin 22’sinin ilçelerden toplantıya katıldığını söyledi.

Çalışmalarının toplantılar dışında da gün boyunca devam ettiğini kaydeden Canbaz, “Üyelerimiz kamu hizmeti yapmalarına rağmen, yolluk ve harcırah almamaktadırlar. Toplantılarda aldıkları para ise 90 ila 100 lira arasında değişmektedir. Bu ilçelerden gelen bir aracın ancak yakıtına yeter. Ayrıca üyelerimizin yollarda yapacakları kazalarda da hiçbir sosyal güvenceleri bulunmaktadır. Hal böyleyken, basında çıkan bazı izlenimler yanlıştır. Bu tür haberlerin hiçbir yararı olmayacağı gibi, meclis itibarına zarar verecektir” dedi."

İKİNCİ CAN ALICI ÖRNEK

Örneğimizin kahramanı yine İl Genel Meclisinden. Ak Parti Kızılırmak İl Genel Meclisi Ali Doğan’dan.

Çok yakın zamanda gerçekleşen olayla ilgili yine Karatekin gazetesinin haberini sizlerle paylaşalım:

ali-dogan-osman-canbaz-resim-04.jpg

“Ali Doğan tepki gösterdi, Canbaz özür diledi”

İl Genel Meclisi 5 günlük bayram tatilinin ardından dün ilk mesaisini yaptı. İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda tek gündem maddesi görüşülürken, toplantıya Hüseyin Kaymak mazereti nedeniyle katılamadı.

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantı başında kısa bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, “Milletimizin karanlık günlerde önderliğini üstlenerek, Türkiye Cumhuriyeti’ni bize emanet eden atamıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Daha sonra söz isteyen Kızılırmak Meclis Üyesi Ali Doğan’ın sözleri dünkü toplantıya damgasını vurdu. Geçen haftaki toplantılara mazereti nedeniyle katılamadığını aktaran Doğan, “Hastalığım nedeniyle burada bulunamamıştım. Gitmeden önce bir operasyon geçireceğimi grup başkanı ve divan üyelerine ilettim. “Yok” demek Ali Doğan kasıtlı olarak katılmadı demektir. Bunda ben bir art niyet olduğunu düşünüyorum” dedi.

Durumun kendisine iletilmediği söyleyen Canbaz, “Arkadaşlarım adına sizden özür diliyorum. Konu bana intikal ettirilmedi. Siz şimdi “Osman Canbaz fırsattan istifade yok yazdı” diye düşünebilirsiniz. Haklısınız bunu açıkça ifade ettiğiniz için size teşekkür ediyorum” dedi.

GÖRDÜNÜZ MÜ?

SEÇİLMİŞLER NELERDEN ALINIYORLAR (!)

Sizlere sunduğumuz iki örnek (!) açık ve net olarak ortada. Ve iki olayın da içerisinde İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeler var…

Yazılı basında “kendileriyle” ilgili ya da “kişisel” olaylarda zat-ı muhteremler “cevap vermede” hiç mi hiç gecikmiyorlar!

Gel gör ki, “aynı zat-ı muhteremler” Çankırı’nın yaşadığı bir olumsuzlukta, Çankırı’nın ihtiyacı olduğu bir konuda “düşünce ortaya koymada”, ya da Çankırı Valiliği’nin olumsuz bir icraatında nedense başta Başkan Canbaz olmak üzere tek bir İl Genel Meclisi üyesi ses vermiyor!

İndağı'nda duble yol paramparça oluyor İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerinden "tık" yok!

İl Genel Meclisine bağlı "encümen"de"Çankırı modeli yolsuzluk" (!) gerçekleşiyor, zat-ı muhteremleden yine "tık" yok!

E-80'de duble yol çalışmalarında yaşanılan eksiklik ve denetimsizlikten yüze yakın sayıda insan canndan oluyor, mevcut zat-ı muhteremlerden yine "tık" yok!

Yok... Yok... Yok...

Ancak İl Genel Meclis üyesinin “ses vermesi” için ya onun aldığı “ödenek” ile ilgili haber yapacaksınız ya da meclis oturumunda “yok” diyeceksiniz ki, mevcut zat-ı muhteremler "ses" versin!!

Vah Çankırı vah… Vah ki ne vah…

SÖZCÜ18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler